20.12.2017  |  EL  |  Branchen

Lærlinge strømmer til installationsbranchen

De danske el- og VVS-virksomheder har i årets første ti måneder overgået antallet af indgåede uddannelsesaftaler i forhold til året før. Det viser helt nye tal fra Undervisningsministeriet.

Stadig flere lærlinge træder ind i de danske el- og VVS-installationsvirksomheder. Ifølge nye tal fra Undervisningsministeriet, så steg det samlede antal af indgåede uddannelsesaftaler fra januar til oktober med ti procent (14 procent for el og 0,5 procent for VVS) i forhold til samme periode i 2016.

”Med tanke på, at niveauet allerede var meget højt sidst år, er det ganske imponerende, at installationsbranchens virksomheder har formået at tage endnu flere lærlinge i år”, siger Tina Voldby, underdirektør i brancheorganisationen Tekniq.

Sammenlagt blev der i årets første ti måneder indgået 2.494 uddannelsesaftaler i installationsbranchen mod 2.265 året før, mens det tilsvarende tal for alle erhvervsuddannelserne viste et fald på fem procent.

”Det viser også, at der for alvor er kommet gang i installationsbranchen igen, og at virksomhederne derfor har brug for de mange kompetencer, de nye lærlinge er blevet udstyret med på uddannelserne”, siger Tina Voldby.

Hun understreger samtidig behovet for, at man også fremadrettet fortsætter indsatsen for at tiltrække flere dygtige unge til erhvervsuddannelserne.

”Det er uddannelser, der rummer utallige muligheder for de unge. Når det gælder eksempelvis VVS-energi- og elektrikeruddannelserne giver de adgang til brancher i rivende udvikling, hvor lærlingene kommer med helt i frontlinjen for den grønne omstilling og kan se frem til rigtig mange spændende potentielle karriereveje”, siger Tina Voldby.

- JKK 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere