Langsom sagsbehandling truer solcelleprojekt
Hos Langelands Kommune går det så langsomt med behandlingen af en sag, der omhandler opførelsen af ti nye solcelleanlæg, at energikonsulenten bag ovevejer at droppe det ellers planlagte projekt.
Langeland Kommunes langsomme sagsbehandling truer lige nu et stort solcelleprojekt bestående af en opførelse af ti solcelleanlæg forskellige steder på Langeland og et enkelt sted i Svendborg Kommune. Det er energikonsulent Ole Andersen, der står bag projektet, men planerne har lange udsigter.
Der er gået næsten et år siden, Ole Andersen sendte de første ansøgninger af sted til Langelands Kommune, og der kan gå endnu et år før, at han får en eventuel byggetilladelse på plads. Det får energikonsulenten til at overveje at droppe projektet. Det skriver fyens.dk.
Læs også: Gaia Solar får ordre på Nordens største solcelleanlæg
Hvis ikke vi har det hele klar inden udgangen af 2014, er det ikke sikkert, det er attraktivt nok økonomisk. Så kan vi være tvunget til at droppe hele projektet, siger Ole Andersen.
Masser af arbejde til de langelandske håndværkere
Det store solcelleprojekt vil ifølge Ole Andersen give masser af arbejde til de langlandske håndværkere, og godt 4000 kW solenergi vil give et fornuftigt økonomisk afkast til omkring 350 familier på Langeland og lidt til ham selv. Derfor er det ifølge ham ærgerligt med den langsomme sagsbehandlingstid.
Derudover er planen med anlæggene også, at de skal være fælles, så naboer og borgere kan købe andele i anlægget og få del i fortjenesten.
Der skal en lokalplan til
Finn Granhøj, der er planchef hos infrastruktur, Langelands forvaltning for teknik-, natur- og miljøområdet, begrunder den langsomme sagsbehandlingstid med kravet om en lokalplan. Der skal altså en lokalplan til, før Ole Andersen kan få sin byggetilladelse.
Læs også: Nu kan solcelleanlægget integreres i taget
Anlæg, som de her, er betegnet som større tekniske anlæg, og de er lokalplan-pligtige. Det kræver, at vi først indstiller det til politikkerne, der herefter vedtager en lokalplan, der så sendes i høring, inden politikerne endelig vedtager det, hvorefter vi kan give byggetilladelser. Vi starter ved ingenting, forklarer Finn Granhøj til Fyns Amts Avis.