01.11.2012

Lav præcise solcelleberegninger

Videncenter for energibesparelser har sammen med revisions- og rådgivningshuset Deloitte udviklet en ny solcelleberegner. Den giver for første gang svar på, hvor store besparelser solcelleinstallatøren kan love husejeren ud fra, hvor meget solen skinner.

Solen skinner mere på Bornholm og i Skagen. I det hele taget er der flere solskinstimer langs kysten end inde i landet. Denne viden bliver nu brugt i en ny solcelleberegner, der dermed giver en mere præcis besparelsesberegning for solceller, end det hidtil har været muligt at lave. Solcelleberegneren er udviklet af Videncenter for energibesparelser i bygninger i samarbejde med Deloitte.

”Der kan være temmelig stor forskel på besparelserne afhængig af, hvor huset ligger rent geografisk og selvfølgelig også, om huset vender mod nord, syd, øst eller vest. Derfor er det bestemt værd at lave den individuelle beregning, så man som solcelleinstallatør hverken lover for lidt eller for meget,” siger Centerleder Vagn Holk fra Videncentret, som fortæller, at solcelleberegneren er så brugervenlig og enkel, at husejeren selv kan selv benytte den.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Find solcelleberegneren

Find solcelleberegneren på

www.byggeriogenergi.dk under menupunktet ”værktøjer”.

"Men vi mener, at det i ligeså høj grad er den professionelle solcelleinstallatører, der skal bruge beregneren til at give husejeren troværdige, uvildige beregninger. Dermed kan installatøren yde ekstra god vejledning og få flere med på solcellebølgen,” siger han.

Samarbejdet mellem Videncentret og Deloitte betyder, at der har været både den relevante energitekniske og økonomisk-finansielle viden til stede til at udvikle beregneren.

-KPE 

Mere fra Kristina

Kristina Øby Pedersen

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere