20.06.2017  |  EL  |  Branchen

Ledere skal indtænke intelligent energistyring

Ifølge Schneider Electric bør smart energistyring være på ledelsens agenda. Det er både godt for forbruget og miljøet.

Står det til elektronikkoncernen Schneider Electric, bør de fleste ledere indtænke intelligent energistyring ind i forretningen.

Det skyldes, at det både er dyrt, ineffektivt og skadeligt for miljøet, når varme-, køle- og el-systemer i de store kontor- og fabriksbygninger ikke taler sammen:

”I dag findes der i langt de fleste virksomheder flere forskellige systemer til styring af varme, køling og el, som ikke kan tale sammen – og det er hverken godt for forbruget eller miljøet”, siger Michael Tode, der er energistyringsekspert i Schneider Electric.

Læs også: Energirenovering på dansk hospital kåret til Europas bedste

Ifølge Michael Tode er der dog håb forude. Nutidens intelligente energisystemer som IoT (internet of things) og IIoT (industrial internet of things) sammenkobler alle relevante dele, så de er integrerede og dermed kan læse og forstå hinandens data.

Systemerne vil automatisk monitorere og analysere forbruget i realtid, så virksomheder kan indsamle data, der kan hjælpe dem med at nedbringe deres forbrug.

Fire råd til intelligent energistyring i virksomheden
I forlængelse af dette giver Michael Tode fire gode grunde til, hvorfor ledere bør tænke intelligent energistyring ind i forretningen:

  • Effektivisering: Med effektivisering er det muligt at skære op til 30 procent af energiforbruget ved at skifte til intelligent energistyring. Det skyldes, at virksomheden, med afsæt i valide data, kan beslutte, hvor der skal effektiviseres. Samtidig skal der bruges færre ressourcer på at aflæse forbruget på de enkelte systemer manuelt, så virksomheder i fremtiden kan prioritere andre opgaver.
     
  • Software skåner miljøet: Ifølge en undersøgelse fra Det Økologiske Råd sætter flere virksomheder mål om at blive helt eller delvist CO2-neutrale, men mange af dem har svært ved at udpege de rigtige virkemidler. Med energistyringssoftware kan virksomheder opnå nødvendig viden til at nedbringe deres CO2-udledning.
     
  • Minimering af nedetiden: Dårlig spændingskvalitet er et større problem, som kan betyde nedbrud og høje regninger. Det er en udfordring for mange virksomheder, forklarer Michael Tode, og derfor en vigtig KPI for driftschefer.
     
  • Fremtidssikring: Opdatering og fremtidssikring er ikke ensbetydende med indkøb af ny hardware. Moderne power management-systemer opdateres løbende, så de altid er ajour med softwarepakkerne. Man er også fremtidssikret i den forstand, at man undgår, at el-forbruget stiger til det dobbelte frem mod 2040. Det er prognosen, hvis virksomheden fortsætter som nu.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere