14.09.2023  |  EL  |  Branchen

Ledige inspireres til faglærte uddannelser

Når dagpengesatsen hæves til 110 procent på udvalgte uddannelser, vil flere ledige søge derhen. Det er positivt, så længe listen afspejler arbejdsmarkedets behov.

Det er glædeligt, at regeringen nu vil gøre det til en permanent mulighed for ledige at tage en faglært uddannelse til 110 procent af dagpengesatsen. Det siger hovedkasserer i Dansk Metal, John Larsen.

”Vi har i Dansk Metal længe arbejdet for at gøre den her ordning permanent, og derfor glæder vi os selvfølgelig over, at det kommer til at stå i finansloven. Positivlisten hjælper både de ledige og samfundet, fordi det får folk i jobs, mens vi samtidig får uddannet flere til de stillinger, som alt for mange steder slås forgæves op”, siger John Larsen.

Positivlisten består af en række udvalgte uddannelser, hvor der enten er stor mangel på arbejdskraft, eller som hjælper til den grønne omstilling. En af uddannelserne på positivlisten er industritekniker, mens det også er muligt at blive smed.
Det ærgrer dog John Larsen, at den fulde uddannelse som klejnsmed er taget af listen, ligesom det heller ikke for fremtiden er muligt at blive køle- eller automatiktekniker med forhøjet dagpengesats.

Læs også: Forældet kultur står i vejen for rekruttering

”Det her er helt essentielle uddannelser, hvis vi skal komme i mål med den grønne omstilling. Uden klejnsmede bliver der ikke sat vindmøller op, og uden køleteknikere kan vi godt vinke farvel til varmepumperne. Det er virkelig ærgerligt, at regeringen ikke har ladet så vigtige uddannelser fortsætte med at stå på positivlisten”, siger John Larsen.

”Det er vigtigt, at positivlisten udvider antallet af erhvervsuddannelser, så det afspejler arbejdsmarkedets behov”, afslutter John Larsen.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere