Cormatic og Frederiksberg Fjernkøling er blevet tildelt udbuddet på henholdsvis nødstrømsanlægget og fjernkølingen på Region Sjællands fremtidige Universitetshospital i Køge.
Fjernkølingen på Region Sjællands nye Universitetshospital i Køge skal drives af Frederiksberg Fjernkøling. Det er ifølge projektdirektør Helle Gaub en fordel, da de allerede er eksperter i at drive og vedligeholde et køleanlæg.
Når Region Sjællands nye Universitetshospital i Køge står færdigt, bliver det med et nødstrømsanlæg opført af Coromatic og et fjernkøleanlæg fra Frederiksberg Fjernkøling.
Det fremgår af en pressemeddelelse fra Region Sjælland, hvori der står, at de to virksomheder har afgivet de økonomisk set mest fordelagtige tilbud med det bedste forhold mellem pris og kvalitet.
Læs også: Supersygehus får grøn køleløsning
Udbyderne er blev valgt på baggrund af en række parametre: økonomi, organisation og samarbejde samt teknisk koncept og kvalitet. Herunder har driftsomkostninger for fjernkøleanlægget været en vigtig parameter.
”Det har været et kompetent felt af bydende, vi har haft på begge udbud - og en meget konstruktiv dialog i processen”, siger projektchef Jens Peter Nielsen.
Mens Coromatic vandt udbuddet på nødstrømsanlægget foran PM Energi, så blev Frederiksberg Fjernkølig tildelt fjernkøleudbuddet på bekostning af de øvrige indkomne tilbud fra A-Comfort Aps og Bravida Danmark.
Køleanlægget skal drives af leverandør
Særligt på køleanlægget har Region Sjælland haft fokus på driftsomkostningerne, da dette skal drives af den eksterne leverandør - og det var Frederiksberg Fjernkøling, der kunne efterkomme driftens ønske om lavest mulig driftsudgifter over en 30-årig periode.
”Det har fordele at lægge driften hos leverandøren, da løsningen vil blive vedligeholdt af eksterne ressourcer, der allerede er eksperter i at drive og vedligeholde et køleanlæg”, siger projektdirektør Helle Gaub og fortsætter:
”Vi kan dermed holde fokus på vores kerneopgaver, som er at tage os af patienterne. Vi behøver ikke udvikle specialkompetencer indenfor drift af køleanlæg i hospitalets driftsorganisation”, siger hun.
Læs også: Flere vil have grøn fjernkøling
Energicentralen kommer til at levere køling og nødstrøm til det fremtidige universitetshospital. Leverancerne er klar, når den første sengebygninger står klar i sommeren 2021. Det samlede anlægsbudget for Energicentralen på Sjællands Universitetshospital er 68 millioner kroner.
- JMA
Indeklima

Ren luft giver markant forbedret søvnkvalitet
I en æra præget af en eskalerende global fokus på sundhed og miljø, understreger nye studier den kritiske rolle, som luftkvaliteten spiller i at sikre en optimal søvnkvalitet.
Branchen

Vigtigt skridt for at sikre kvalificeret arbejdskraft
Den netop indgåede trepartsaftale om videre- og efteruddannelsessystemet er et vigtigt skridt for at sikre kvalificerede medarbejdere til fremtidens behov. Det mener TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Byggeri

Ny bydel udmærker sig på høj kvalitet
En af de mest centrale områder i Ballerup er godt i gang med at blive omdannet til en helt ny bydel, som kommer til at rumme 500 DGNB-certificerede studie- og familieboliger, campus- og kulturfunktioner samt en klimapark. Årelange samarbejder, ekspertise og professionel rådgivning giver plads til arbejdet, der udføres ude på byggepladsen.
Energi

43 varmepumpeanlæg reducerer energiudgifter med mindst 1 million kroner
Producent af frøbearbejdningsudstyr installerer avanceret og kompleks energiløsning og reducerer sit energiforbrug med knap 1100 Mwh om året. Med samordning af 43 forskellige varmepumpeanlæg i flere ældre bygninger var det ifølge installationsvirksomheden Bøttcher Fog A/S en kompleks og spændende opgave.
Branchen

Nyt træningsakademi løfter faglighed for VVS-lærlinge
Bedre Bad har i samarbejde med blandt andet Geberit skabt et nyt, innovativt træningsakademi, der både skal udvikle elevernes tekniske evner og sikre en bedre relation til kunderne. Formålet er at løfte standarden blandt VVS’ere, og initiativet bliver hilst velkommen af brancheforening.
Branchen

Færre iværksættere klarer skærene
Der er relativt færre nystartede virksomheder i Danmark, der er i live efter fem år, end det var tilfældet tidligere. I 9 ud af 10 brancher er overlevelseschancerne faldet. Kun i én branche går det markant bedre. Det er meget bekymrende, mener SMVdanmark, for iværksætterne er innovative, holder de store virksomheder på tæerne og skaber fremtidens vækst og arbejdspladser.