06.06.2019  |  EL  |  Belysning

Leverandører valgt til energicentral på kommende universitetshospital

Cormatic og Frederiksberg Fjernkøling er blevet tildelt udbuddet på henholdsvis nødstrømsanlægget og fjernkølingen på Region Sjællands fremtidige Universitetshospital i Køge.

Når Region Sjællands nye Universitetshospital i Køge står færdigt, bliver det med et nødstrømsanlæg opført af Coromatic og et fjernkøleanlæg fra Frederiksberg Fjernkøling.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Region Sjælland, hvori der står, at de to virksomheder har afgivet de økonomisk set mest fordelagtige tilbud med det bedste forhold mellem pris og kvalitet.

Læs også: Supersygehus får grøn køleløsning

Udbyderne er blev valgt på baggrund af en række parametre: økonomi, organisation og samarbejde samt teknisk koncept og kvalitet. Herunder har driftsomkostninger for fjernkøleanlægget været en vigtig parameter.

”Det har været et kompetent felt af bydende, vi har haft på begge udbud - og en meget konstruktiv dialog i processen”, siger projektchef Jens Peter Nielsen.

Mens Coromatic vandt udbuddet på nødstrømsanlægget foran PM Energi, så blev Frederiksberg Fjernkølig tildelt fjernkøleudbuddet på bekostning af de øvrige indkomne tilbud fra A-Comfort Aps og Bravida Danmark.

Køleanlægget skal drives af leverandør
Særligt på køleanlægget har Region Sjælland haft fokus på driftsomkostningerne, da dette skal drives af den eksterne leverandør - og det var Frederiksberg Fjernkøling, der kunne efterkomme driftens ønske om lavest mulig driftsudgifter over en 30-årig periode.

”Det har fordele at lægge driften hos leverandøren, da løsningen vil blive vedligeholdt af eksterne ressourcer, der allerede er eksperter i at drive og vedligeholde et køleanlæg”, siger projektdirektør Helle Gaub og fortsætter:

”Vi kan dermed holde fokus på vores kerneopgaver, som er at tage os af patienterne. Vi behøver ikke udvikle specialkompetencer indenfor drift af køleanlæg i hospitalets driftsorganisation”, siger hun.

Læs også: Flere vil have grøn fjernkøling

Energicentralen kommer til at levere køling og nødstrøm til det fremtidige universitetshospital. Leverancerne er klar, når den første sengebygninger står klar i sommeren 2021. Det samlede anlægsbudget for Energicentralen på Sjællands Universitetshospital er 68 millioner kroner.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere