Saint-Gobain modtager CSR-pris
Med en indsats over for unge og ledige på kanten af arbejdsmarkedet kunne Saint-Gobain Distribution Denmark for nylig modtage Randers Kommunes CSR-pris. Logistikdirektør opfordrer andre virksomheder til også at tage ansvar.
Saint-Gobain Distribution Denmarks (SGDD) logistikcenter i Randers er ikke blot en af landets største og mest avancerede logistikcentre – det er også en arbejdsplads, der har fokus på det sociale ansvar.
Derfor kunne logistikcentret den 7. november modtage Randers Kommunes CSR-pris.
Læs også: Saint-Gobain oplever fremgang efter at have skærpet sortimentet
Logistikcentret, som servicerer VVS-grossisten Brødrene Dahl og trælastkæden Optimera, er en stor arbejdsplads i Randers med cirka 130 ansatte på det 150.000 kvadratmeter store lager.
Derudover har man 10 ansatte i fleksjob og en række unge i praktik- og jobtræningsforløb, hvorfor man på lageret blandt andet kan møde medarbejdere med længerevarende sygdom, autister og unge med psykiske problemer.
Naturligt at tage socialt ansvar
På logistikcentret i Randers har man gennem de seneste 15 år løbende haft 8-12 ansatte med særlige behov, samtidig med at virksomheden har et samarbejde med kommunens jobcenter samt blandt andet Center for rehabilitering og Center for specialundervisning.
Derudover har logistikcentret en målsætning om at femdoble antallet af elever fra de nuværende fire til 20 inden februar 2019.
”For os er det en helt naturlig ting at tage socialt ansvar, og det ligger i vores DNA at behandle folk anstændigt. Selvom vi driver et avanceret og højteknologisk lager, kan vi godt finde egnede opgaver til medarbejdere med skånebehov, og det tror jeg, alle virksomheder kan”, siger Lasse Halliday, der er logistikdirektør i SGDD, og fortsætter:
”Det kræver selvfølgelig, at vores indsatser lykkes. Opgaverne skal tilrettelægges til den enkelte, og der skal være en mentor eller et vågent øje, som støtter op og griber ind, hvis medarbejderen ikke trives. Men vores erfaring gennem årene er, at det er en god investering, ikke kun for de ansatte, men også for virksomheden. Vi bliver hele tiden målt på effektivitet og lønomkostninger, og det kan godt gå hånd i hånd med et socialt ansvar”, siger Lasse Halliday.
Socialt ansvar kan være sund forretningsstrategi
Hos Randers Kommune kan man godt nikke genkendende til Lasse Hallidays tanker om virksomhedens sociale indsats.
”Logistikcentret er et bevis på, at det sociale ansvar godt kan være en del af en sund forretningsstrategi. For kommunen har det stor betydning i det daglige, at vi har en virksomhed, vi kan ringe til, når vi har et behov”, fortæller Jens Laursen, der er byrådsmedlem og formand for 3F Transport i Randers Kommune.
Læs også: Brancheprofilen: Logistik kræver konstant udvikling
Han påpeger samtidig, at man i Randers Kommune bruger samarbejdet med SGDD aktivt i branding både i og uden for kommunen, så man kan vise, hvad et godt samarbejde mellem kommunen og erhvervslivet kan tilføre på CSR-området.
- EL