06.08.2019  |  EL  |  Intelligente installationer

Lovforslag skal sikre flere intelligente bygninger

Transport- og Boligministeriet vil gerne sænke energiforbruget i større erhvervsbygninger ved at stille lovkrav om intelligente installationer.

Bygninger står i dag for omkring 40 procent af energiforbruget i Danmark. Det er en af grundene til, at Transport- og Boligministeriet vil have erhvervslivet og det offentlige til at spare på energiforbruget i større bygninger. Det skriver estatemedia.dk.

Læs også: Databaseret styring skal nedbringe bygningers energiforbrug

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Forslaget skal sikre, at f.eks. kontorbygninger, hospitaler, museer og storcentre fremadrettet skal have installeret bygningsautomatiserings- og kontrolsystemer, der styrer varme, lys og ventilation i bygningerne.

”Intelligent styring af de tekniske systemer i større bygninger er en effektiv måde at reducere energiforbruget, og samtidig medfører det en betydelig besparelse. Hvis lovforslaget vedtages, vil det være et stort skridt for udbredelsen af bygningsautomation i Danmark, og det vil gavne både forbrugerne og erhvervslivet”, siger Martin Mortensen fra bestyrelsen i KNX National Group Danmark til estatemedia.dk.

Udgifter hentes hjem ved besparelser
Forslaget om ændringen af Byggeloven vil både inkludere nybyggeri og ældre bygninger, der har en vis størrelse, med undtagelse af boligbyggerier. Det vurderes, at ændringen ikke vil få økonomiske konsekvenser for hverken det offentlige eller erhvervslivet. Det forventes nemlig, at udgifterne vil blive dækket via besparelser på energiforbruget.

”Intelligent bygningsautomation, som KNX-standarden, overvåger og håndterer driften af bygningers tekniske anlæg, og systemerne dækker ofte alle funktioner i bygningen”, siger Martin Mortensen til estatemedia.dk og tilføjer:

”Man kan reagere og gribe ind over for uhensigtsmæssig drift og dermed sikre, at bygningen altid styres energimæssigt korrekt. Det vil også sikre de forventede besparelser på forbruget. En sidegevinst er, at bygningens levetid bliver forlænget og dermed falder prisen på bygningen”.

Læs også: Hofor vil gøre fjernvarmen grønnere ved at udnytte varme lagret i bygninger

Hvis lovforslaget vedtages, vil ændringen træde i kraft fra næste år.

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere