16.08.2019  |  EL  |  Energi

Lovforslag vil gøre ladestandere til el-biler obligatoriske

Det skal være obligatorisk at installere ladestandere til el-biler ved nye bygninger med ti parkeringspladser eller mere. Men det er for uambitiøst, lyder det fra Tekniq Arbejdsgiverne.

Fra den 10. marts 2020 skal alle større nybyggerier og ombygninger med mindst ti parkeringspladser have installeret ladestandere til el-biler. Og i 2025 skal det også gælde for eksisterende bygninger med minimum 20 parkeringspladser.

Læs også: Investering i elektrificering kan sætte skub i grøn omstilling

Sådan lyder det i et nyt lovforslag, som boligminister Kaare Dybvad (S) har indsendt til høring i Folketinget, skriver ing.dk.

Udover ladestandere indeholder lovforslaget også, at det samtidig skal være obligatorisk at installere bygningsautomatiserings- og kontrolsystemer, der skal være med til at reducere bygningernes energiforbrug.

Boligministerens forslag hører ind under regeringens plan for implementeringen af EU’s nye version af bygningsdirektivet.

Det er ikke ambitiøst nok
Brancheforeningen Tekniq Arbejdsgiverne hilser forslaget velkomment, men mener samtidig, at det er problematisk, at en stor del af den eksisterende bygningsmasse er udeladt:

”Der er tale om en såkaldt minimumsimplementering af EU’s bestemmelser på området, og lovforslaget er derfor ikke særligt ambitiøst”, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne, og fortsætter:

”Behovet for at oplade elbiler er ens, uanset om man bor eller arbejder i en bygning med mange eller få parkeringspladser. Derfor er det uhensigtsmæssigt at begrænse reguleringskravene til de største byggerier.

Læs også: Teknologisk Institut åbner nyt udviklingscenter

Og at udsætte kravene til de eksisterende bygninger til 2025, som lovforslaget lægger op til, er inkonsekvent og mangler sammenhæng med regeringens egne ambitioner på området, mener Simon O. Rasmussen. 

"Derfor er det vigtigt, at lovforslaget strammes op og bidrager mere aktivt til at sætte tempo på etableringen af en ladeinfrastruktur for elbiler i Danmark”, siger han.

- SDN

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere