Teknologisk Institut åbner nyt udviklingscenter

Et nyt udviklingscenter på Teknologisk Institut skal hjælpe virksomheder med at teste integrerede energiteknologier som batterier, elbilsladestandere, varmepumper og solceller. Det skal sikre en bedre konkurrenceevne og en hurtigere vej til det globale marked.

Virksomheden Nerve Smart Systems afprøver deres batteriløsninger til blandt andet biler i det nye udviklingscenter på Teknologisk Institut. PR-foto..

”Vi ønsker at sikre en forbedret konkurrenceevne for virksomheder, som arbejder med fremtidens energisystem. Derfor tilbyder vi i udviklingscenteret hjælp til udvikling, test og demonstration af intelligente komponenter og integrerede systemer for eksempel batterier, elbilladning, varmepumper, termiske lagre og distributionssystemer”, siger centerchef Frank Elefsen fra Teknologisk Institut.

Målet i energiaftalen fra 2018 er, at 55 procent af det samlede energiforbrug i 2030 skal bestå af vedvarende energi. Samme omstilling er i gang i Danmarks nabolande, hvor vi årligt eksporterer energiteknologi og services for 84 milliarder kroner, siger Frank Elefsen.

Han forklarer, at hvis vi skal bevare og udbygge denne eksport, er det vigtigt, at danske virksomheder er i front med de nyeste teknologiske løsninger til fremtidens integrerede energisystem.

Åbner op for det globale marked
En af de virksomheder, der har planer om at levere teknologi til et globalt marked, er Nerve Smart Systems, der blandt andet udvikler batteriløsningen Nerve Switch.

”Udviklingscenteret er et vigtigt initiativ, da vi får en hurtigere vej til et færdigt og gennemtestet produkt og ikke behøver finde disse kompetencer i udlandet”, siger direktør for Nerve Smart Systems, Jesper Boie Rasmussen.

Virksomheden er tæt på at have færdigudviklet en helt ny batteriteknologi, som kan opsamle energi direkte fra solceller eller vindmøller uden brug af inverter eller anden højeffektelektronik.

”Nem adgang til virkelighedsnære tests vil verificere, om vi er på rette vej i vores udvikling og dermed spare os tid”, siger Jesper Boie Rasmussen.

Han forklarer, at batteriet fungerer som en central hub for både energiproduktion og energiforbrug. Udfordringen for Nerve Smart Systems er dermed, at der for hver anvendelsesmulighed, som for eksempel hurtiglader til elbiler eller som energilager for solcelleenergi, skal test og certificering til.

”Udviklingscenteret på Teknologisk Institut har overblikket over tests og certificeringer, som er nødvendige for at vi kan markedsføre vores produkt. Det er vigtigt for os, at vi kan få hjælp til både test og certificering her i Danmark. Dermed bliver vores vej til det globale marked kortere”, siger Jesper Boie Rasmussen.

Læs også: Nyt samarbejde sigter mod 100 procent vedvarende elproduktion

Det nye center er støttet af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte under Uddannelses- og Forskningsministeriet samt GreenLab ordningen under EUDP fra 2019-2020.

- SDN

Solar Danmark

Sponseret

Mød dine kollegaer i branchen til en gratis netværksdag

Installator.dk

Presset branche samler tunge profiler på Varmepumpedagen 2024

Relateret indhold

21.11.2024Installator.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

21.11.2024Installator.dk

Ankenævn slår fast: Det var i strid med konkurrenceloven

20.11.2024Denteks A/S

Sponseret

Vejen til grønnere arbejdstøj

20.11.2024Avidenz A/S

Sponseret

Sikker kørsel i vintervejr

20.11.2024Installator.dk

Arbejdsgivere: Unge iværksættere skal slippe for selskabsskat

20.11.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Nordania sætter fokus på AO som hverdagens grønne partner

19.11.2024Installator.dk

Badeværelsestrends: En fusion af individualitet, natur og spa-følelse

19.11.2024Inspectly ApS

Sponseret

Dokumentkaos i byggeriet? Der findes en løsning!

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Avidenz A/S
Kursus
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (Ejby - FYN)

Tag den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Avidenz - autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Dato

12.11.2024

Tid

08:00

Sted

Fjelsted Skov, Store Landevej 92, 5592 Ejby (FYN)

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

21.11.2024

Tid

08:00

Sted

Horisont Hotel & Konference, Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

Avidenz A/S
Kursus
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (Aarhus)

Tag den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Avidenz - autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Dato

26.11.2024

Tid

08:00

Sted

Scandic Aarhus Vest, Rytoften 3, 8210 Aarhus V

ARO ENERGY SOLUTIONS A/S
Seminar
Seminar om afkøling i fjernvarmeinstallationer

ARO ENERGY SOLUTIONS deltager i et vigtigt seminar om afkøling i fjernvarmeinstallationer, der afholdes af Fjernvarme Fyn den 26. november 2024.

Dato

26.11.2024

Tid

14:00

Sted

Fjernvarme Fyn Havnegade 120, 5000 Odense C

Solar Danmark
Messe
Blue Install Network for elinstallatører - Aarhus

Kom til et spændende netværksmøde med fire aktuelle temaer, besøg minimessen og slut dagen af med lidt god mad.

Dato

26.11.2024

Tid

14:00

Sted

Aarhus

Scankab Cables A/S
Messe
Ajour i Odense

Vi er stolte over igen i år at være en del af Ajour - Maskinmesterforeningens erhvervskonference, hvor maskinmestre og eksperter fra forskellige industrier samles for at dele viden, erfaringer og fremtidens løsninger. Scankab Cables er klar til at byde dig velkommen på stand 4101.

Dato

28.11.2024

Tid

08:30

Sted

Odense Congress Center, Ørbækvej 350, 5220 Odense