14.03.2019  |  EL  |  Energi

Nyt samarbejde sigter mod 100 procent vedvarende elproduktion

Better Energy og Hybrid Greentech er gået sammen om solenergi og energilagring for at opnå en 100 procent vedvarende elproduktion i forsyningsektoren.

Solenergiselskabet Better Energy indleder et langsigtet samarbejde med energilagringsvirksomheden Hybrid Greentech. Sammen vil de udvikle nye koncepter, der skal stabilisere el-leverancer fra solcelleparker.

Læs også: Ny teknologi skal gøre det muligt at gemme solenergi til om vinteren

Herunder skal samarbejdet fokuserer på energilagring, hvor energiproducenter dels kan øge el-leverancens kvalitet og stabilitet, dels opnå højere priser på elmarkederne og forbedre anlæggenes profitabilitet, ifølge virksomhederne selv.

Målet er at ramme en 100 procent vedvarende elproduktion i forsyningssektoren i fremtiden.

”Vi ønsker at demonstrere konkurrencedygtige energilagringsteknologier sammen med solcelleparker for at vise vejen mod 100 procent vedvarende energi ” siger adm. direktør for Hybrid Greentech, Rasmus Rode Mosbæk.

Beregningsværktøj til udregning af profit
”Sammen med Better Energy og flere forskningsinstitutioner er vi ved at udvikle et beregningsværktøj til projektering og driftsoptimering af energilagringsanlæg til elproduktion med solceller. Værktøjet skal beregne den optimale anlægsstørrelse og forretningsmodel for en given applikation i forhold til lagerets forventede driftstab og levetid og dermed finde den samlede løsnings forrentningsevne og profitabilitet”, siger Rasmus Rode Mosbæk.

Hybrid Greentech har over 25 års erfaring indenfor energilagring med fokus på brint og batteriteknologi. Den kerneviden er væsentlig for beregningsværktøjets værdi og brugbarhed, lyder det fra Mikkel Dau Jacobsen, Executive Vice President, Technology and Solutions, Better Energy.

”Personerne i Hybrid Greentech tilfører relevant teknisk kompetence, der kan bidrage til vores udvikling af energilagring i samspil med vores energiteknologier. At kunne kombinere løsninger og teknologier er afgørende for vores drive på den grønne omstilling. Her passer Hybrid Greentech rigtig godt ind, og vi er sikre på de bliver en stærk partner at have med”, siger Mikkel Dau Jacobsen.

Læs også: Fjernvarme kombineret med vedvarende energi kan løse klimaproblemer

Better Energy har blandt andet aktiviteter i Danmark, Holland, Storbritannien, Tyskland, Polen og Ukraine, med en samlet opført kapacitet på 229 MWp/380 GWh.

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere