26.06.2018  |  VVS  |  Varme og køling

Lufttæpper skaber en usynlig dør til at holde varme eller kulde inde

Indhold fra partner Hvad er dette?

Lufttæpper er et nichemarked, og behovet for at skabe en usynlig dør med lufttæpper er stigende, eftersom et lufttæppe skaber komfort og er energibesparende.

Lufttæpper – en usynlig dør
I en bygning, hvor døren åbnes og lukkes for at folk eller maskiner skal passere, eller endda døren er åben som i industribygninger, bruges meget energi til unødig opvarmning eller afkøling, når den kolde- eller varme luft forsvinder. Lufttæpper skaber en effektiv og usynlig dør, der holder den opvarmede- eller afkølede luft inde. Lufttæpper er meget effektive, når de bruges i klimatiserede bygninger eller kølerum. Thermozone-teknologien har en nøjagtig lufthastighed, som giver en jævn beskyttelse i åbningen. Fricos lufttæpper giver derfor den mest effektive adskillelse med det lavest mulige energiforbrug, uanset om det er varme eller kulde, du ønsker at holde indendørs. Uden lufttæpper strømmer den dyre luftkonditionerede luft ud.

Hvordan skabes der komfort i indgangsområdet?
Alle systemer stræber efter balance. For en bygning betyder det balance mellem blandt andet temperaturen og trykket indenfor- og udenfor bygningen. Hvis betingelserne er forskellige, vil der være træk gennem åbningen. Træk forårsager energitab og dårlig komfort. Nedenfor ses råd til, hvordan der skabes komfort i dit indgangsområde.

Undgå udefrakommende luft at trænge ind
Lufttæpper skaber en usynlig barriere ved åbningen. Diagrammerne nedenfor illustrerer effekten.

Juster lufttæppet til lokale forhold
For optimal komfort og energibesparelse skal lufttæppet indstilles korrekt.

Lav et tørt- og partikelfrit miljø
Støv, insekter, udstødningsgasser og fugt kommer også ind gennem åbningen. Lufttæpper tørrer indgangsområdet og forhindrer partiklernes indtrængen.

Vælg en diskret løsning
Lavt støjniveau og tiltrækkende kompakt design bidrager til den indbydende- og behagelige følelse.

Tilfør varmen så tidligt som muligt (hvis det er nødvendigt)
Ved at tilføre varme ved åbningen spares energi og der opnås fordele til bygningen som helhed.

Lav temperaturzoner indendørs
Opvarmning i dele af en bygning ved fx ekspedienter er en måde, hvorpå der kan skabes komfort.

Minimere trykforskelle
Et afbalanceret tryk i bygning er en forudsætning for optimal effekt af lufttæppet (og gunstigt for bygning som helhed).

Minimer vindbelastninger
Lufttæpper er det ideelle supplement til vindfang, karruseldøre mv. for at minimere påvirkningen fra vindbelastninger.

Læs mere på Tempus Heat A/S

Mere fra Tempus Heat A/S

Tempus Heat A/S

http://tempusheat.dk/

Tempus Heat A/S er en moderne rådgivnings-, handels- og servicevirksomhed, som er eksklusiv distributør af det komplette produktprogram fra Frico. Med fokus på mennesker, energi og økonomi leverer vi en bred vifte af energirigtige opvarmningssystemer.Vi tilbyder rådgivning til bygherrer, rådgivende ingeniører, arkitekter, grossister, installatører og slutbrugere. Vi står til rå…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere