04.12.2019  |  EL  |  Belysning

Case: LYSET FREMHÆVER DE ARKITEKTONISKE DETALJER I HISTORISK BYGNING

Indhold fra partner Hvad er dette?

Skræddersyet facadebelysning med fokus på de arkitektoniske detaljer.

”I restaureringen af den gamle Skibshandel i Vejle mødes det historiske og det moderne”. 

Således skriver arkitektfirmaet Ravn Arkitektur om deres renovering af den flere hunderede år gamle bygning i Vejle. Et af de moderne islæt kan akkrediteres AC El-installation og Solar Light – for en af de mange ting, som lys kan bruges til, er at fremhæve arkitekturen i en bygning.

Da AC El-installation i samarbejde med Solar Light fik til opgave at stå for facadebelysningen på den historiske Skibshandel, fulgte der nogle ganske specifikke krav fra arkitektfirmaet:

  • Alle lyskilder skal være skjult for beskueren.
  • Bygningen må ikke lyses op som en stor flade.
  • Det er udelukkende de arkitektoniske detaljer, der skal belyses og fremhæves.
  • Lyset skal understøtte bygningens varme farver.

Bygningen, der blev opført i 1887 til skibsreder Carl Hansen, er især karakteriseret ved sine søjler og frontispicer (en frontispice er en trekantet eller buet gavllignende udbygning på en bygningsfacade) samt ornamenterede gesimser og vinduesbrystninger.

- Vores belysning skulle udelukkende fokusere på vinduernes meget specielle murede buer, og det krævede lidt kreativ tænkning og et par praktiske forsøg, før vi fandt en løsning, der tilfredsstillede alle krav, fortæller Martin Frederiksen, belysningskonsulent hos Solar Light.

Alle prøveophængninger og praktiske forsøg er fortaget i samarbejde med AC El-installation, der også var dem der oprindeligt fik opgaven.

- Vi fik fremstillet en række specielle aluminiumprofiler, hvori vi placerede nogle LED-bånd, der gav den rette belysningsnuance.

Profilerne er gemt bag tombak afdækninger ved vinduernes sålbænk således, at de ”forsvinder”.

- For at løse næste udfordring med udelukkende at belyse de ønskede områder af vinduespartierne måtte vi prøve os frem med forskellige optiske linser, der kunne danne låg på profilerne. Vi fandt en standardlinse, der koncentrerer lyset perfekt og sørger for, at der ikke slipper lys ind til kontorerne bag vinduerne.

Solar Lights underleverandør, som også blev godkendt af arkitektfirmaet, har på deres eget værksted bygget de forskellige test aluminiumskinner og har stået for selve produktionen.

Se mere her

Mere fra Solar Light – Når belysning betyder noget

Solar Light – Når belysning betyder noget

www.solarlight.dk/

VI ER HER FOR AT STYRKE DIN FORRETNING Vi vil ikke nøjes med at levere de bedste belysningsprodukter og -løsning til attraktive priser. Vi vil hjælpe dig og vores øvrige kunder til at klare sig bedre. Derfor tilbyder vi også en række kompetencer, du er velkommen til at drage nytte af: Hjælp til at vælge den rigtige type belysning Tek…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere