18.04.2018  |  EL  |  Belysning

Lyset skal få folk til at købe mere

Belysningen i et butikscenter har stor betydning for humøret og købelysten hos kunderne. Derfor var kravene til lyskvaliteten høje, da Solar Light blev valgt som leverandør af lys til Københavns nyeste shoppingcenter.

Om installationen

  • Byggeriet er på 60.000 m2 og tilbyder shopping med mere i cirka 60 forskellige butikker og spisesteder.
  • Der er leveret mere end 1.200 downlights: RA 90, 4000 K, SDCM<3, med DALI. Levetid på 50.000 timer (L90/B10).
  • Belysningen i p-kælderen er udført med kvalitets-polyesterarmatur, DUNA PRO.

Der var nogle helt specifikke ønsker til belysning og lyssætning, da Solar Light leverede ny og innovativ LED-belysning til shoppingcenteret Kronen i Vanløse.

Belysningen skulle gengive dagslyset så nøjagtigt som muligt, så varerne ville blive præsenteret fra deres bedste side, og lyssætningen skulle skabe en behagelig stemning og dermed tiltrække kunder.

I praksis betyder det, at man kun anvender LED på minimum RA 90.

”Der blev ikke leveret en hyldevare. Her var nogle helt specifikke behov og ønsker til belysningen, og med moderne LED-belysning kan vi skræddersy vores løsninger, så de matcher behovet præcist”, siger Carsten Løvgren, salgschef i Solar Light.

Udover den korrekte farvegengivelse, er armaturerne også forsynet med DALI-drivere, som sikrer, at belysningen kan reguleres op og ned i takt med mængden af dagslyset udenfor. Det betyder, at energiforbruget reduceres mest muligt, hvilket har stor betydning på et så stort belysningsanlæg med så mange brændetimer, forklarer han.  

Til opgaven blev der anvendt Inverso 150 og Inpact 150 downlights, som begge er højkvalitets-armaturer fra Solar Light-sortimentet.

Der er monteret mere end 1.200 downlights. Ved lamellofterne er de integreret i specialbyggede kassetter, og i de faste gipslofter er de indbygget direkte, oplyser Solar Light.

- JKK

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte 2018

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere