14.06.2018  |  EL  |  Intelligente installationer

Middelfart Kommune sparer millioner på energioptimering

Ved at optimere driften og energiforbruget af 80 ejendomme, kan Middelfart Kommune reducere energiforbruget med 5-10 procent og spare mellem 500.000 og 1 million kroner.

Frem til år 2022 skal Middelfart Kommune optimere driften og energiforbruget af 80 ejendomme. Formålet er at sænke energiforbruget med 5-10 procent, som svarer til mellem 500.000 og 1 million kroner om året.

Løsningen er Schneider Electrics analysesoftware EcoStruxure Building Analytics, der automatiserer og optimerer driften ved hjælp af Big Data-analyser fra bygningernes BMS-anlæg.

”Da vi startede samarbejdet med Schneider Electric, blev vi opmærksomme på, hvor meget vi rent faktisk kunne spare ved at optimere energiforbruget af de bygninger, vi allerede har. Med EcoStruxure kan vi sidde centralt og både få overvåget vores energiforbrug og indeklima i alle bygninger”, siger Thorbjørn Sørensen, teknik- og miljødirektør i Middelfart Kommune.

Intelligent værktøj
Med Schneider Electric-softwaren får Middelfart Kommune et værktøj, som har en indbygget intelligens med diagnosefunktion.

Det betyder, at værktøjet ikke kun identificerer problemområder, men også kommer med forbedringsforslag.

”Vi kan følge med løbende, men får også en oversigt hver måned, der hjælper os med at sikre, at alt præsterer, som det skal”, siger Thorbjørn Sørensen.

Læs også: Flyt opsparingen fra madrassen til energirenoveringer 

For eksempel fortæller miljødirektøren, at man kunne se, at der var et ringe indeklima i en børnehave. Og derfor måtte kommunen sætte ventilationsanlægget i gang endnu tidligere.

Analyserne bygger på faktiske data om bygningernes anvendelse, drift og forbrug og har til formål at sænke driftsomkostningerne, forlænge udstyrets levetid og øge komforten i kommunens bygninger.

Building Analytics er cloudbaseret, og det gør, at begge parter kan følge med i diagnoserne online.

Dermed forenes kompetencerne fra Schneider Electrics energianalytikere med den viden, som Middelfart Kommunes driftspersonale har om anlæggene i bygningerne.

Det gør det ifølge Schneider Electric i sidste ende muligt at holde trit med systemets anbefalinger til justeringer og fastholde besparelser.

80 bygninger
De 80 bygninger, der skal optimeres i Middelfart, tæller både gamle som nye ejendomme. Både skoler, børnehaver, plejehjem og rådhuset er med i puljen. 

Læs også: Energirenovering står lavt på boligejernes ønskeliste 

Kommunen regner med, at projektet er færdigimplementeret om tre måneder, fremgår det. 

- JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere