17.06.2019  |  EL  |  El-materiel

Mindst 1G6 mm2 ledertværsnit til beskyttende potentialudligning

Indhold fra partner Hvad er dette?

Lovpligtigt ifølge Elsikkerhedsloven

I dag er det ifølge Elsikkerhedsloven lovpligtigt, at enhver elinstallation bliver udført med beskyttende potentialudligning, som er en beskyttelsesforanstaltning, der automatisk afbryder spændingen i tilfælde af en fejlstrøm.

Når der udføres en korrekt beskyttende potentialudligning for en elinstallation, er jordingslederen, hovedjordklemmen, og ledende dele (metalrør til gas, vand, fjernvarme, ventilation eller metallisk armering) sikret imod en fejlstrøm.

Herved udlignes spændingsforskellen mellem de ledende dele, og der sikres mod elektrisk stød, når der røres ved disse. Man reducerer ligeledes berøringsspændingen, når der er fejl på brugsgenstande, ligesom den beskyttende potentialudligning beskytter personer, og det tilsluttede materiel i forbindelse med en udefrakommende spænding.

For at opnå beskyttende potentialudligning skal ledertilslutningen have et tværsnit, der mindst svarer til halvdelen af tværsnittet af den største beskyttelsesjordingsleder i installationen, og mindst 6 mm2 kobber (Cu), 16 mm2 aluminium (Al) eller 50 mm2 stål.

Find vores mest populære 1G6 lette installationskabler via vores forhandlere Solar, AO Johansen eller Lemvigh-Müller.

Læs mere herom på Sikkkerhedsstyrelsens hjemmeside.  

Mere fra Prysmian Group Denmark A/S

Prysmian Group Denmark A/S

www.prysmiangroup.dk

Prysmian Group er verdens førende inden for udvikling, produktion, logistik og installation af kabler og kabelsystemer til forskelligartet applikation inden for energi- og telekommunikationsbranchen. Med næsten 140 års erfaring, en årligt omsætning på over 11 milliarder euro og godt 30.000 ansatte fordelt på tværs af 50 lande og 112 fabrikker. Pr…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere