10.10.2018  |  EL  |  Varmeanlæg

Minister: Varmepumper er vejen frem

Varmepumper er helt centrale, hvis Danmark skal nå klimamålene, lyder det fra Lars Christian Lilleholt.

50 procent af Danmarks energiforbrug skal komme fra vedvarende energikilder i 2030, og i 2050 skal Danmark være uafhængige af de fossile brændsler. Det er regeringens mål. For at nå dem, skal varmepumper spille en central rolle, sådan lyder budskabet fra energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt.

Ministeren fremlagde budskabet på Holckenhavn slot i Nyborg, hvor servicevirksomheden i installation og industri Solar havde samlet aktører fra varmepumpebranchen.

Læs også: Ewii udbyder nu varmepumper på abbonement

”Varmepumper er helt centrale i den grønne omstilling. Jeg tror på, at varmepumper bliver det helt store scoop. Derfor er det vigtigt, at I som installatører er klar. Det er vigtigt, at I er godt uddannede, så I kan vejlede forbrugerne. Forudsætningen for at der er mulighed for bosætning i landdistrikter er jo, at der adgang til billig energi, pointerede ministeren, der erklærede sig som ven af varmepumper,” lyder det fra ministeren.

Han understreger samtidig, at det er en samspil der skal sikre den grønne omstilling. I Danmark er der blot 2,7 procent af de danske helårsboliger, der opvarmes med varmepumper, og det til trods for en stigning i installationen af varmepumper.

Inspiration og indsigt
Solar arrangerede eventet for at give installatører indsigt i lovgivningen samt inspiration til de muligheder, der skal hjælpe med at drive markedet i den rigtige retning, forklarer Salgsdirektør i Solar Dennis Jeppesen, der er ansvarlig for klima og energi.

”I Solar vil vi gerne være med til at fremme et grønnere Danmark og være med til at sikre, at kvaliteten af installationer er i top. Og når det gælder varmepumper, er der et stort uudnyttet potentiale og gode muligheder, som landets installatørvirksomheder skal forstå at gribe,” siger han.

Læs også: Få hjælp til servicering af varmepumper

Og virksomhederne mener også selv, at det er vigtigt at følge med i udviklingen:

”Det er jo en investering i ny viden for os. Vi er med, fordi det er vigtigt at følge med i forhold til nye muligheder og tilskudsordninger, så vi er i stand til at rådgive vores kunder om fremtiden og finde salgsargumenter. Jeg er glad for, at Solar værner om kvalitet og stiller krav om uddannelse i forhold til installation af varmepumper, mener montør Frede Vedstesen fra Schrøder El og Teknik i Holsted.

Der er flere politiske initiativer, der gør det attraktivt for forbrugerne at investere i varmepumper, f.eks. en støtteordning til at udskifte de gamle oliefyr med nye varmepumper.

- SN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere