07.09.2018  |  VVS  |  Varme og køling

Ewii udbyder nu varmepumper på abonnement

Energiselskabet Ewii er på banen med varmepumper på abonnement til erhvervskunder i hele landet. Ordningen er støttet af Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Efter et politisk ønske om at være uafhængig af fossile brændstoffer i 2050, har Energistyrelsen udbudt et tilskud til energivirksomheder for at sætte fut i klimavenlige løsninger. En af de virksomheder er energivirksomheden Ewii, som nu vil udbyde varmepumper på abonnement til erhvervskunder i Danmark.

Læs også: Fem virksomheder med i varmepumpe-støtteordning

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Konceptet med varmepumper på abonnement henvender sig til små og mellemstore virksomheder, kommunale bygninger som skoler og plejehjem samt efterskoler, højskoler og landbrug, der ligger udenfor nuværende fjernvarmesystemer, og derfor i dag typisk har opvarmningsformer, der er baseret på fossile brændsler som olie- eller gasfyr, skriver Ewii i en pressemeddelelse.

Ewii lover en bekymringsfri løsning
Varmepumper som opvarmningsform har indtil videre hittet i private boliger, men nu skal også de mellemstore virksomheder til at tænke miljøvenligt, lyder det fra Ewii.

”Tidligere har der været en opfattelse af, at det har været relativt omkostningsfyldt, når snakken gik på varmepumper af den her størrelse. Med vores nye koncept er man helt fri for de bekymringer,” siger Oliver Wolgast, direktør i EWII Energi, og fortsætter:

”Med en varmepumpe på abonnement er det nemt og trygt for kunden. Vi minimerer risikoen ved at varetage hele processen med udarbejdelse af businesscase, dimensionering, valg af varmepumpe og installation samt service og overvågning af driften. På den måde skal virksomheden blot koncentrere sig om at drive deres kerneforretning, og lade os om at sikre en bæredygtig og økonomisk fordelagtig varmeforsyning.”

Virksomhederne skal investere 15 procent af totalprisen som et tilslutningsbidrag, med en tilbagebetalingstid på omkring 3 år.

Samarbejde med Klimadan
Klimadan, der leverer vedvarende energiløsninger, bliver samarbejdspartner omkring det nye koncept, og Søren N. Andersen, Klimadans adm. direktør, har store forventninger.

”Jeg synes, der har manglet et alternativ til små og mellemstore virksomheder i forhold til den tryghed, det giver at være kunde hos et forsyningsselskab. Med det her koncept kan vi konvertere ældre, fossile energiløsninger med en grøn og driftsøkonomisk fornuftig varmepumpe energiløsning. Jeg ser rigtig gode muligheder for at kunne nå hele landet med denne nye mulighed,” mener Søren N. Andersen.

Læs også: Brøndum overtager fjernvarmeaktiviteter i det midtjyske

Samtidig oplever Klimadan stor tilfredshed blandt deres kunder:

”Der er stor tilfredshed med, at der er fokus på kvaliteten i såvel montage af varmepumpen som i den efterfølgende service på driften. Og så noterer vi os med glæde, at kunderne sætter pris på den store økonomiske sikkerhed i konceptet,” siger han.

- SN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere