06.09.2019  |  EL  |  Energi

Modulbatteri til solceller gør det lettere at lagre strøm i hjemmet

Verdens første modulbatteri til solcelleanlæg kan tilpasses forbruget og gøre både villa og virksomhed selvforsynende. Producent forudser stigende efterspørgsel på batterier, der kan understøtte grøn omstilling.

Lemvigh-Müller sender nu verdens første modulbaserede og skalérbare batterisystem kaldet MyReserve fra den tyske producent Solarwatt ud på det danske marked.

Læs også: Solcelleejere: Det er en god følelse selv at producere energi

Batterisystemet kan hjælpe med at gøre både nye og gamle solcelleanlæg mere effektive, økonomiske og miljøvenlige.

Med Solarwatts batteri kan man nemlig nemt klikke et eller flere batterier til og lagre fra 2,4 til 60 kW. Det gør batteriet fleksibelt og nemt at tilpasse til forbruget.

”Solarwatts let tilgængelige løsning med moduler, der kan tilpasses forbruget, er helt unikt, og vi tror på, at det vil kunne motivere både boligejere og virksomheder til at investere i batterier”, siger kategorichef hos Lemvigh-Müller, Jesper Lund Andersen, og fortsætter:

”Samtidig er det et letvægtsbatteri, der kan installeres af en enkelt montør, og dermed er det attraktivt for de mange el-installatører, vi samarbejder med”.

Muligheden for at lagre strøm gør, at solcelleanlæg med hjælp fra batteriet kan gemme overskydende strøm.

Familier kan selv tilpasse strømforbruget efter behov
Netop evnen til at gemme overskydende strøm kan være en fordel, da solcelleanlæg normalt fungerer skævt i forhold til en families behov. På hverdage står huset tomt i dagtimerne og kræver et minimum af strøm i den tid, hvor solen er oppe, og anlægget producerer allermest strøm.

Med Solarwatts batteri kan en familie gemme energien i huset, mens forældre er på arbejde og børn i skole, og så bruge den indsamlede energi om aftenen i stedet for at sende den ud på det fælles net, hvorfra forbrugeren skal købe den tilbage.

Det vil samtidig også være en fordel i forhold til kampen mod klimaforandringer, da forbruget af CO2-neutral energi vil øges markant.

Derudover peger salgschef for Solarwatt i Norden, Patrik Larsson, på, at dyre danske energipriser og forringede økonomiske vilkår er grunde til, at efterspørgslen på batterier til solcelleanlæg vil stige herhjemme.

Men også den store fokus på klimaforandringer og politiske mål om at blive CO2-neutral, vil øge elforbruget, fx i kraft af el-biler, og det vil lægge pres på det offentlige elnet.

”Jeg tror på, at vi vil se et boom i salg af batterier inden for et par år. Vi kommer til at bruge mere og mere strøm, og spørgsmålet er, om forsyningsnettet er klar til det, eller om det vil være i risiko for et reelt kollaps”, siger Patrik Larsson og fortsætter:

Læs også: Dansk selskab knækker knoden til lagring af klimavenlig strøm

”Jeg tror derfor, man i Danmark vil få øjnene op for, at lokal, CO2-fri selvforsyning med batteri er fremtidens løsning”.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere