14.03.2018  |  EL  |  Branchen

Nødstrømsspecialist har stor omfattende ordre i vente

Nordjyske PM Energi står endnu engang til at levere en omfattende løsning til den danske sundhedssektor.

Nyt Herlev Hospital skal opgradere forsyningssikkerheden, og det skal den nordjyske nødstrømsspecialist PM Energi sørge for.

Ordren omfatter otte generatoranlæg á 2.800 kVA, ventilation, køling, styringer og installationer, skriver idag.dk.

Læs også: Nødstrøm vinder frem i industrien 

Hospitalet i Herlev skal udbygges med 60.000 m2 frem til 2019, hvor strømmen skal leveres i sensommeren 2018. Og selvom virksomheden efterhånden har mange opgaver for sundhedssektoren, så understreger direktør Carsten Madsen, at de er særdeles forskellige og kræver mange timer hver især. 

”Der må ikke være løse ender af nogen art. Leverancen til Herlev er ekstremt omfangsrig, da vi også er involveret i en del af det byggetekniske. Blandt andet etableringen af en 52 meter høj fritstående skorsten. Projekteringen er grundstenen for et succesfuldt forløb med flere forskellige faktorer,” siger han til idag.dk

Mange kompetencer på én gang 
Løsningen skal leveres med komplet udstødningssystem, støjdæmpet ventilation og kølesystem med tørkølere på taget af bygningen, som skal rumme nødstrømsløsningen. Her skal hvert generatoranlæg bygges op med dagtank til brændstoftilførslen, dobbeltvæggede rør og lækageovervågning, forklarer salgsingeniør Ib Christiansen.

Inklusiv i leverancen er koblingsanlæg til mellemspændingsnettet med vakuumbrydere og relæbeskyttelse, specialbygget styring og overvågningsanlæg med Scada-system, fremgår det.

Læs også: Hospital-byggeplads bliver selvforsynende med strøm 

"Opgaven stiller store krav og bringer mange af vores kompetencer i spil. Det er endnu en stor ordre til levering i 2018, hvor vi også skal være klar med nødstrømmen til DNV-Gødstrup," siger Ib Christiansen til idag.dk, og hentyder til det nye supersygehus ved Herning, der kommer til at dække hele det vestlige område af Region Midtjylland fra 2020. 

-JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere