01.09.2017  |  VVS  |  Intelligente installationer

Googles smart home kommer til Danmark

Google-selskabet Nest er klar til at lancere overvågningskameraer og røgalarmer i Danmark, mens den intelligente varmestyrringstermostat må vente på sig.

Den amerikanske virksomhed Nest kommer til Danmark med sit sortiment af Smart Home-løsninger, skriver Ingeniøren. Eller næsten hele sortimentet, for mens både intelligente overvågningskameraer og røgalarmer bliver lanceret til de danske forbrugere, bliver det ikke muligt at købe den termostat, der for seks år siden startede det hele for virksomheden.

Termostaten gør intelligent varmestyring i hjemmet mulig med blot én knap. Men lige så enkel den er at bruge, lige så kompleks er den at flytte med til de danske hjem.

”Vi lancerer ikke termostaten i denne omgang. Det skyldes, at der er forskellige varmesystemer i næsten hvert enkelt land. I Danmark regulerer man normalt temperaturen helt nede på radiatorniveau, måske fordi Danmark i Danfoss har en virksomhed, der er baseret på den tilgang”, siger Lionel Guicherd-Callin, europæisk direktør for Nest Labs, til Ingeniøren.

Nest arbejder på at få den intelligente termostat med til Danmark, men det er endnu for tidligt for Lionel Guicherd-Callin at sige noget om, hvor tæt det er på at lykkes.  

’Connected home’ uden menneskelig indblanding
Tankegangen bag Nests forskellige, smarte løsninger er blandt andet, at de skal være så brugervenlige som muligt. Det betyder eksempelvis, at overvågningskameraerne automatisk slår fra og til, afhængigt af om brugerne er hjemme eller ej. Og kameramodellem Nest Cam IQ udmærker sig yderligere ved at kunne genkende ansigter uden hjælp fra skyen.

”Hele ideen er at udvikle et ‘connected home’, der hjælper dig, uden du selv skal programmere. Når alt kommer til alt, skal det tage sig af de mennesker, der er i hjemmet”, siger Lionel Guicherd-Callin.

Læs også: Herning Vand nomineret til DI-pris for intelligente vandmålere

Nest er i dag ejet af Googles moderselskab, Alphabet, men det har ikke ændret ved brugernes ret til privatliv, understreger Lionel Guicherd-Callin:

”Vi ved, at privatliv er vigtigt for forbrugerne i Danmark. Hjemmet er et privat område. Det har været vores udgangspunkt fra begyndelsen, og det har Googles opkøb ikke ændret på”, siger Lionel Guicherd-Callin til Ingeniøren.

-CHM

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere