19.05.2020  |  EL  |  Branchen

NKT skal tilslutte dansk solcellepark til elnettet

Det danske elnetselskab N1 forbereder sig på at slutte den danske solcellepark Vandel III til elnettet for at styrke den grønne omstilling. NKT har vundet ordren på at installere et vidstrakt højspændingskabel til at forstærke det lokale elnet og sikre effektiv distribution.

Energikabelproducenten NKT skal levere et 135 kilometer langt højspændingskabel til at tilslutte af den danske solcellepark Vandel III til elnettet. Når den står færdig, vil den være en af Europas største solcelleparker med en produktionskapacitet på 152.000 kWh - svarende til energiforbruget i omkring 34.000 husstande. 

For NKT er ordren en af de største kabelleverancer til solcelleparker i virksomhedens historie og understreger samtidig vigtigheden i, at elnettet løbende bliver forstærket og opgraderet til effektivt at kunne håndtere den voksende andel af vedvarende energi.

“Vi er stolte af at hjælpe N1 med at opgradere infrastrukturen omkring et af de mest ambitiøse solcelleprojekter i Norden. Det er vigtigt, at vi løbende opgraderer elnettet, hvis den grønne omstilling skal lykkes, og det kræver store investeringer på tværs af nettet for at sikre kapaciteten til en effektiv energidistribution”, siger Stefan Persson, salgschef for lav- og mellemspænding i NKT.

Læs også: Solceller skal fremover levere strøm til Limfjordstunnelen

Grøn omstilling og leveringssikkerhed i højsædet
Opgraderingen af elnettet er centralt for N1, der løbende skal tilslutte både flere og større producenter af vedvarende energi til elnettet end tidligere.

“Den grønne omstilling er en naturlig del af hverdagen i N1, hvor vi ser flere og flere projekter som Vandel III. I det arbejde er det vigtigt for os, at elnettet bliver forstærket og fremtidssikret i rette tid, så vi både understøtter den grønne omstilling og samtidig fastholder en høj leveringssikkerhed på strøm til vores 750.000 netkunder”, siger Daniel Skovsbo Erichsen, direktør og vice president for business management og markedssupport i N1.

NKT producerer kablerne på sine fabrikker i Asnæs, Danmark, og Falun, Sverige, og forventer i 2020 at levere kablerne til N1, som er et af de større elnetselskaber i Danmark, der dagligt forsyner 750.000 husstande og virksomheder med strøm.

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere