19.01.2023  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Norconsult sigter mod notering på Oslo Børs

Norconsult, Norges største og en af Nordens førende virksomheder for rådgivende ingeniører, arkitekter og byplanlæggere, planlægger en notering af virksomhedens aktier på Oslo Børs. I 2021 havde virksomheden 5.500 ansatte og en nettoomsætning på 6,6 milliarder NOK.

Norconsult har rødder tilbage til 1929, hvor firmaet Ingeniør A. B. Berdal blev etableret. Der er nu startet en proces, hvor målet er at notere selskabets aktier på Oslo Børs. En børsnotering vil potentielt kunne finde sted allerede i 2023, hvis interne og eksterne forhold tillader det.

Det er medarbejderne i Norconsult, der ejer alle aktierne i virksomheden, og det er aktionærerne, der har besluttet, hvad de anser for at være den mest hensigtsmæssige ejerskabsmodel for virksomheden fremadrettet. I forbindelse med den ekstraordinære generalforsamling mandag den 9. januar stemte 95 procent af de fremmødte stemmer for en børsnotering.

”En børsnotering vil styrke Norconsults position som Norges største, og en af Nordens førende konsulentvirksomheder for ingeniører, arkitekter og byplanlæggere. En notering på Oslo Børs giver også virksomheden mulighed for i højere grad at vurdere strategiske muligheder, der kræver finansiel fleksibilitet, samtidig med at vi skal varetage alle vores dygtige medarbejderes interesser og virksomhedens stærke kultur”, siger Nils Morten Huseby, bestyrelsesformand i Norconsult.

Udvikler morgendagens samfund
Knap hundrede år efter etableringen har Norconsult 5.500 medarbejdere fordelt på 130 kontorer i Norge, Sverige og Danmark samt kontorer i Polen og Island.

”Vi ser frem til en notering på Oslo Børs og de spændende muligheder, der på sigt åbner sig for Norconsult. Investorerne får mulighed for at investere i en virksomhed, der hver dag udvikler morgendagens samfund ved at kombinere teknik, arkitektur og digital kompetence, og som trods hård konkurrence i markedet har leveret god vækst, solide marginer og et attraktivt udbytte over en række år”, siger Egil Hogna, administrerende direktør i Norconsult.

Læs også: Norconsult køber op i Vestdanmark

Gennem opkøb og stærk organisk vækst har Norconsult gennem de seneste år etableret forretninger i Sverige og Danmark. Derudover indgår datterselskaberne Nordic – Office of Architecture, Norconsult Information Systems og Technogarden i koncernen. Det er tre stærke brands med markedsledende ekspertise inden for henholdsvis arkitektur, digitalisering og konsulentudlejning.

Nordiske ambitioner
Norconsult har store og spændende kunder inden for transport, byggeri og ejendom, vedvarende energi, vand, samfund og byudvikling, digitalisering, industri, geovidenskab og miljø samt arkitektur. I efteråret 2021 lancerede Norconsult en opdateret forretningsstrategi, hvor et af de vigtigste mål er at konsolidere en stærkere og mere balanceret position i Norden.
Det betyder, at Norconsult vil styrke sin nummer et position på det norske marked samt vokse i Danmark og Sverige. Med stærk ekspertise, lokal tilstedeværelse og tæt samarbejde på tværs af landegrænser er Norconsults strategi at investere yderligere i bæredygtig udvikling af morgendagens samfund, videreudvikle forskellige former for vedvarende energi og være førende inden for digitalisering og innovation.

”Norconsult er en kompetencedrevet virksomhed med en stærk lokal tilstedeværelse. Vi skal tiltrække, udvikle og fastholde de bedste medarbejdere og samtidig udvikle de bedste kompetencer. Det hjælper os med at differentiere os fra vores konkurrenter i endnu højere grad og samtidig fortsætter vi vores profitable vækst”, siger Egil Hogna, administrerende direktør i Norconsult.


- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere