15.10.2019  |  EL  |  Belysning

Case: Nordeuropas største støberikoncern skruer op for lyset og halverer energiregningen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Støberiet Vald. Birn A/S er en af Nordeutopas største støberikoncerner. Med Lumindu-armaturet har Vald. Birn opnået en væsentlig bedre arbejdsbelysning, samtidig med at man har reduceret den del af elregningen med 50%

Støberiet Vald. Birn A/S er med sine ca. 500 medarbejdere en af Nordeuropas største støberikoncerner. Støberiet i Holstebro leverer støbejernskomponenter til bl.a. automobil-, pumpe- og hydraulikindustrien og har været kunde hos Solar Light i mere end 20 år.  Da støberiet sidste år besluttede at kassere alle deres gamle og udtjente T8 lysstofarmaturer på maskinfabrikken, var det derfor naturligvis Solar Light, der blev kontaktet omkring et oplæg til en ny løsning.

De store smelteovne på støberiet er elektrisk opvarmede og som én af Vestjyllands største el-forbruger, arbejder Vald. Birn målrettet på at nedbringe deres elforbrug.

Områderne som Solar Light skulle finde en ny løsning til omfatter store dele af støberiet, herunder produktionshaller, lagerhaller, smedje, smedeværksted og forskerrum. Alt i alt skulle 610 gamle T8 2X58W armaturer samt 50 stk. 250W armaturer pilles ned og erstattes med noget nyt.
  
- Med udgangspunkt i vores lysberegninger og Vald. Birns ønsker om et minimeret energiforbrug forslog vi vores nye energieffektive armaturserie Lumindu, som er specielt udviklet til industri, produktion og lagerbygninger, siger Torben Olesen, belysningskonsulent hos Solar Light.
 
Lumindu-armaturet har en meget effektiv LED-teknologi, der med en høj belysningsvirkningsgrad og lang driftstid, giver væsentlige omkostningsbesparelser.

Armaturet er så effektivt, at Vald. Birn med kun 375 Lumindu armaturer har opnået en væsentlig bedre arbejdsbelysning samtidig med, at man har reduceret den del af elregningen med mere end det halve.

- At belysningen er blevet bedre, skyldtes, at Vald. Birn accepterede vores forslag om at hæve lysfarve fra de daværende 3.000 Kelvin til 4.000 Kelvin. Ændringen giver en hvidere og mere dagslysagtigt belysning, som i dag er generelt accepteret som den optimale arbejdsbelysning, siger Torben Olesen.

For yderligere at optimere arbejdsmiljøet er Lumindu-armaturerne leveret med en special opallinse, der minimerer blændingseffekten.

Da Vald. Birn i skiftende perioder opererer med både to- og treholdsskift, kommer der en relativ høj driftstid på armaturerne. Dette er dog ikke noget problem eftersom LED-armaturet har en levetid på 100.000 timer. Opsætningen er fortaget af Vald. Birns egen el-afdeling.

Se mere her

Mere fra Solar Light – Når belysning betyder noget

Solar Light – Når belysning betyder noget

www.solarlight.dk/

VI ER HER FOR AT STYRKE DIN FORRETNING Der er nogen, der siger, at Danmark skal være et konkurrencesamfund. ”Hvad er nyheden i det?” svarer vi, der arbejder i el-branchen til daglig. For os har konkurrence været en realitet i årevis. Mange af os bruger en stor del af vores arbejdstid på at deltage i udbud. Arbejdstid, som for 3/4 vedkommende er spildt. I g…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere