26.04.2017  |  VVS  |  Branchen

Nordjysk byggefirma opstiller hjertestartere på byggepladser

Hos HP Byg prioriterer man medarbejdernes tryghed i hverdagen højt. Derfor har virksomheden i de sidste to og et halvt år arbejdet med at optimere og styrke sikkerheden og arbejdsmiljøet på byggepladserne.

I de seneste to og et halvt år har man hos HP Byg haft fokus på arbejdsmiljøet og sikkerheden på byggepladsen. Det har fået virksomheden til at investere i obligatoriske førstehjælpskurser og hjertestartere på de store byggepladser.

Ifølge Søren Visby, der er arbejdsmiljø- og procesleder i HP Byg, har man stort fokus på medarbejderens sikkerhed og tryghed i hverdagen:

De skal vide, at hjælpen aldrig er langt væk, hvis uheldet skulle være ude, og sekunderne tæller, men det er som med andre former for forsikring: Jeg håber, vi aldrig kommer i en situation, hvor en hjertestarter bliver nødvendig”, siger han.

Udtalelsen kommer i forbindelse med virksomhedens arbejde med at optimere og styrke sikkerheden og arbejdsmiljøet på byggepladserne.

Adfærdssikkerhed i fokus
Hos HP Byg har man valgt at opstille hjertestartere på alle firmaets større byggepladser, og med løbende træning og uddannelse er samtlige medarbejdere blevet instrueret i, hvordan korrekt brug af hjertestartere kan hjælpe kolleger med hjertestop:

”Vi har blandt andet under overskriften ’adfærdssikkerhed’ massivt fokus på at øge sikkerheden for medarbejderne ude i felten, og nu bygger vi oven på med indkøb og opstilling af hjertestartere samt obligatoriske kurser i førstehjælp”, siger han og understreger, at alle hjertestarterne bliver tilmeldt hjertestarter.dk, så de også er frit tilgængelige for offentligheden.

Læs også: VVS-firma sætter ind mod løfteskader

I forbindelse med den målrettede indsats har man hos HP Byg også reduceret fraværssekvensen betydeligt, da den nu ligger under halvdelen af gennemsnittet for byggebranchen.

Ifølge Søren Visby er en bred dialog, om hvordan man forbedrer sikkerheden, en forudsætning for virksomhedens forbedringer, hvorfor man også har udført en særlig indsats over for nye medarbejdere, der oftest er dem, der kommer til skade i byggebranchen.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere