07.10.2021  |  EL  |  Belysning

Notor 65 Dynamic - With the light qualities of nature

Indhold fra partner Hvad er dette?

Notor 65 Dynamic er et innovativt armatur, som er designet til at forbedre indendørsmiljøer og øge det psykiske velbefindende hos dem, der opholder sig i miljøet. For os handler bæredygtighed og sundhed om langsigtethed og proaktive indsatser.

Notor 65 Dynamic 

Vi præsenterer Notor 65 Dynamic en innovative nyhed  til Notor-serien. Notor 65 Dynamic er resultatet af forskningen i Double Dynamic Lighting (DDL) ved Aalborg Universitet og har et tydeligt fokus på belysning, der skaber velvære.

Ved at kombinere et diffust direkte/indirekte lys med et retningsbestemt lys fra et spotlight monteret i siden skabes en dynamisk og naturlignende belysning. Det giver mulighed for at skabe mere komfortable miljøer og øge trivslen på arbejdspladsen.

Hvordan bruger man DDL i lyssætningen?

Udfordringen ved vores arbejde er at skabe et miljø i lys til mennesker, som efterligner dagslys. Er det overhovedet muligt? Med DDL er der nu en måde at gribe dette spørgsmål an på.

Dagslys er en stor inspirationskilde for os. Med den dynamiske lyssætning DDL er målet at genskabe det, der  naturligt skabes ved dagslys – som både er et diffust koldt lys og et retningsbestemt varmt lys.

Kombinationen af de to skaber en dynamisk og naturlignende belysning og bidrager med mere udtalte skygger, kontraster og farver. Det skaber også et mere personligt rum af lys, i egen zone, med varmt lys af høj kvalitet. Derudover bliver detaljer og teksturer mere synlige.

Skygger

Skygger er fravær af lys. Ved skygger dannes der kontraster, så det er lettere for øjet at opfatte den tredimensionelle verden. I naturen er der ofte tydeligere skyggedannelse og mere omskifteligt lys end indendørs. Det gør det lettere at orientere sig og se dybde- og niveauforskelle i omgivelserne.

Tekstur

Med det velkomponerede DDL-koncept, hvor diffust og retningsbestemt lys samt varme og kolde farvetemperaturer kombineres, kan teksturer og flader i rummet bedre ses. Den holistiske lyssætning fremhæver detaljer, blink og strukturer på en mere varieret måde – hvilket gør oplevelsen af det kunstige lys mere virkelighedstro.

Farve

At kombinere to eller flere lyskilder med forskellige farvetemperaturer og høj farvegengivelse har den effekt, at farverne i det belyste område bliver tydeligere og dybere. Dette gør det lettere at skelne mellem farvenuancer og gråskalaer og giver en bedre oplevelse af genstanden i det belyste område. 

Velbefindende og bæredygtighed

Notor 65 Dynamic er en del af en holistisk og bæredygtig tilgang til belysning med vægt på balance og sundhed. Med vores løsninger ønsker vi at være med til at skabe de bedste forudsætninger for et sundt indeklima. 

Mere fra Fagerhult AS

Fagerhult AS

https://www.fagerhult.dk

Fagerhult  Vi udvikler og producerer belysning til offentlige miljøer, både indendørs og udendørs. Med vores omfattende viden om belysning og vores brede sortiment får du en partner til hele projektet. Vores produkter gør fremtiden lysere. Ikke mørkere.  For os handler bæredygtighed om balance…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere