Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger
Green Power Denmark og Dansk Solcelleforening har i forbindelse med regeringens solcellestrategi taget initiativ til at ændre kravene til den såkaldte positivliste, så mindre og mellemstore taganlæg med solceller kan blive installeret hurtigere.
I forlængelse af regeringens netop offentliggjorte solcellestrategi har Green Power Denmark og Dansk Solcelleforening justeret processen for tilslutning, så den såkaldte positivliste for solcelle-invertere omfatter anlæg op til 1 megawatt mod de hidtil 125 kilowatt.
Med ændringen kan invertere til større anlæg blive forhåndsvurderet af Green Power Denmark, som administrerer positivlisten på vegne af elnetselskaberne. Dermed skal installatører bruge mindre tid på at gennemgå tekniske krav og standarder ved den enkelte installation, og anlæggene kan blive tilsluttet elnettet hurtigere.
“Vi har brug for både store markanlæg og for taganlæg for at producere nok grøn og konkurrencedygtig energi. Derfor er jeg glad for, at vi i fællesskab med Dansk Solcelleforening ændrer positivlisten. Det baner vejen for, at vi kan få flere solceller på bygninger hurtigere uden at gå på kompromis med sikkerhed og kvalitet. Vi sætter den grønne omstilling endnu et gear op,” siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark.
“Vi har i solcellebranchen længe arbejdet for en smidig og enkel nettilslutningsproces på solcelleanlæg op til 1 MW, og derfor sætter vi pris på den gode dialog med Green Power Denmark og imødeser implementeringen af brancheaftalen. I aftalen er vi enige om at ændre positivlisten, så installatøren i kontakten med netselskabet får lettere ved at tilslutte solcelleanlægget til det kollektive elnet. Det er en vigtig trædesten på vejen til at få fart på udbygningen af VE-kapacitet fra solceller,” siger Flemming V. Kristensen, formand for Dansk Solcelleforening.
-emte