02.09.2019  |  VVS  |  Varme og køling

Nu kan hjemmets temperatur kontrolleres med stemmen

Intelligent stemmestyring af varmepumper er endnu en tilføjelse til det smarte hjem. Ved brug af simple stemmekommandoer kan man regulere hjemmets indeklima fra sin smartphone.

I Norden er der installeret 25.000 Panasonic-varmepumper, hvor man kan kontrollere indeklimaet med stemmestyring via sin smartphone. Funktionen er tilgængelig på samtlige varmepumper, der er kompatible med Panasonics egen app, Comfort Cloud, og understøttet af Amazon Alexa og Google Assistant.

Læs også: Panasonic flytter produktionen af varmepumper til Europa 

”Taletjenester spiller en vigtig rolle i automatiseringen af hjemmet og i stigende grad arbejdspladsen. I Danmark bruger mange allerede stemmestyring til at justere lys, lyd og underholdning. Ved at gøre vores opvarmnings- og køleløsninger kompatible med Google Assistant og Amazon Alexa, får vores kunder endnu større frihed til at kontrollere komforten og indeklimaet i deres hjem eller arbejdsplads på en enkel og problemfri måde,” siger nordic product manager hos Panasonic Heating & Cooling, Frida Rosenlind.

Stemmestyring åbner op for alsidig kontrol 
Ved at kommunikere med smartphonen kan man tænde og slukke for varmepumpen, vælge forskellige luftprogrammer, indstille temperaturen og kontrollere pumpens driftsstatus. Det er også muligt at oprette faste luft- og temperaturrutiner og indstillinger ved brug af Google Home og Amazon Routines.

For virksomheder med Panasonics industrielle klimaanlæg PACi kan stemmestyring bruges til at regulere temperaturen og sørge for det bedst mulige arbejdsklima. Panasonic Voice Control er i øjeblikket kun tilgængelig på engelsk, men vil være tilgængelig på Google Home på dansk i slutningen af september. Ved Amazon Alexa er funktionen indtil videre kun tilgængelig på engelsk.

- MGC

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere