23.03.2016  |  VENTILATION  |  Energi

Nu kan EC-ventilationsanlæg fås med display

Ventilationsvirksomheden Ebmpapst har lanceret et nyt display til ventilationsanlæg med EC-motorer. Displayet skal både gøre livet lettere for de teknikere, der skal aflæse anlæggets data og samtidig gøre det nemmere at efterleve de nye EU-energikrav.

Der er mange fordele ved de energibesparende EC-ventilatorer, men også en ulempe. Modsat den almene AC-ventilator er der nemlig ikke noget display, der viser anlæggets status. Indtil nu.

Ventilationsfirmaet Ebmpapst har udviklet et display til ventilationsanlæg med EC-teknologi, der gør anlæggets data langt nemmere tilgængelige. Displayet kan både installeres sammen med monteringen af selve ventilationsanlægget eller på en allerede funktionel EC-ventilator – det første er dog det nemmeste.

Læs også: Odense Universitetshospital udskifter dyr ventilation

Frank Hansen fra virksomheden Energi og Miljøteknik har netop installeret de første Ebmpapst-displays på Nordsjællands Hospital i Frederikssund. Han forklarer:

”I takt med at flere og flere AC-ventilatorer skiftes ud med EC-ventilatorer, vil teknikere, servicefolk m.fl. gerne kunne aflæse data på stedet, når de tilser anlægget. På de gamle AC-ventilatorer sidder der et display på frekvensomformeren, men med EC-teknologien, hvor styringen er integreret i motoren, sendes data direkte til CTS-systemet”, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Den løsning har Ebmpapst nu leveret med det nye display, der bruger et RS485/Modbus RTU interface”.

Displayet gør aflæsning nemmere – og forbruget grønnere?
De data, man kan aflæse på det lille display, gælder blandt andet hastighed, energiforbrug, antal driftstimer og temperatur. Derudover vil det også være nemmere at se, om der har været fejl eller alarmer i systemet. Displayet kan leveres med et indbygget SD-kort, så teknikeren nemt kan overføre og analysere gemt data på sin computer.

Sidst, men ikke mindst, er displayet en fordel set med EU-briller. EU’s ecodesigndirektiv har som formål at nedbringe produkters, eksempelvis ventilationsanlægs, energiforbrug, hvilket kommer til udtryk gennem strengere krav, der træder i kraft i år og i 2018. De strengere krav vigtiggør kendskabet til anlæggenes status – hvilket netop er displayets funktion.  

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere