18.01.2018  |  EL  |  Branchen

Nu kan statslige institutioner se deres energiforbrug for 2017

Det skal være nemt og hurtigt for statslige institutioner at få et overblik over deres energiforbrug - sådan lyder tanken bag Bygningsstyrelsens nye platform, EnergyKey.

Som vi tidligere har omtalt, har Energiforum Danmarks dommerkomité med fokus på fleksibilitet og synergi fundet tre nominerede til årets Energi- og Miljøpris.

En af de nominerede er Bygningsstyrelsen, der har udviklet en fælles platform med data på bygninger ud fra kundernes behov.

Med platformen, der har fået navnet EnergyKey, kan statslige institutioner i statens egne kontorejendomme nemt og hurtigt se data for deres energiforbrug, kort tid efter at forbruget har fundet sted.

Allerede nu kan en del af Bygningsstyrelsens kontorkunder se deres samlede energiforbrug for 2017. Derudover kan kunden også løbende følge med i, om der sker en uhensigtsmæssig udvikling i energiforbruget – og skulle forbruget været ualmindeligt højt, bliver kunden også informeret om dette.

Læs også: Undersøgelse: Det er krævende at bygge bæredygtigt

Platform kan give mere præcise budgetter
Hos Bygningsstyrelsen arbejder man i øjeblikket på at udbrede platformen, så også statslige kontorkunder hos private udlejere kan se deres samlede forbrug, uafhængigt af hvem der ejer bygningerne.

Fremadrettet kan platformen også give Bygningsstyrelsen mulighed for at opkræve mere præcise aconto-betalinger for el, vand og varme, og for hurtigere at kunne korrigere tidligere opkrævninger, da ændringer i lejemål automatisk opdateres.

Dermed kan de statslige institutioners budgetter på energiområdet også blive mere præcise i fremtiden.

Bygningsstyrelsen ejer bygninger i hele Danmark og samarbejder med over hundrede kommunale og private forsyningsselskaber. På elområdet er mange elselskaber ifølge Bygningsstyrelsen langt fremme med at digitalisere målere og gøre data tilgængelige for kunderne, hvilket giver styrelsen bedre mulighed for at sikre datavaliditeten og indfri de potentialer, der er i et fælles datasystem.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere