Ny el-installatøruddannelse gør det lettere at videreuddanne medarbejdere
Solar Skolen i Vejen bliver fra efteråret 2019 centrum for den nye installatøruddannelse på deltid. Det giver eleverne mulighed for at passe et arbejde ved siden af studiet – til fordel for både elev og mester.
Allerede til næste år bliver det muligt for installatørvirksomhederne at videreuddanne deres medarbejdere på deltid uden at skulle give afkald på arbejdskraften. Solar Skolen i Vejen er nemlig gået sammen med IBA Kolding om at lave en ny tre-årig uddannelse.
Læs også: Installatører får inspiration til at forøge bundlinjen
”Installationsbranchen har brug for medarbejdere med et højt teknisk og merkantilt kompetenceniveau. Derfor er det vigtigt at lave en uddannelse, hvor medarbejderne kan dygtiggøre sig uden at skulle sige farvel til jobbet i to år”, siger Senior Vice President hos Solar, Carsten Antonisen og påpeger, at denne uddannelse både er en fordel for medarbejder og mester.
Hvert modul afholdes over ti uddannelsesdage fordelt på ni uger, hvilket giver plads til, at eleverne stadig kan passe deres arbejde. På den måde bliver SU heller ikke en hindring for uddannelsesdrømmen, da eleverne kan få løn undervejs i forløbet.
”Når der er mangel på arbejdskraft, og man dagligt mødes af en travl dagligdag, så kan det være svært at opfylde medarbejderes ønske om at videreuddanne sig, da de ikke kan undværes i den daglige drift. Men nu bliver det muligt at få endnu dygtigere medarbejdere og på samme tid fastholde dem, der drømmer om efteruddannelse”, siger Carsten Antonisen.
Et virkelighedsnært uddannelsesmiljø
Deltidsuddannelsen til el-installatør er baseret på akademimoduler, der bygger på ECTS-pointsystemet. Sammenlagt optjener man 60 ECTS-point fordelt på seks moduler, hvor der afvikles et modul hvert halve år. Deltagerkravet er minimum to års el-teknisk erhvervserfaring, som er normeret til 60 ECTS-point, og derved lander uddannelsen på samme uddannelsesniveau som et to-årigt fuldtids-installatørstudie.
”Det er vigtigt med et uddannelsesmiljø, som stadig er virkelighedsnært. Derfor er Solar i Vejen det perfekte sted for sådan en uddannelse, fordi teori og praksis ligger tæt op ad hinanden. Desuden har vi mange andre uddannelser, hvor man i pauserne vil møde andre kursister fra samme branche eller Solar-medarbejdere, som man måske kender fra den daglige kontakt med Solar”, siger Danni Baltzer Vinding, Manager for Solar Skolen.
Læs også: Grossist og erhvervsakademi går sammen om videreuddannelse
Uddannelsen afsluttes med en autorisationseksamen ved Sikkerhedsstyrelsen, som giver ret til at starte egen el-installationsvirksomhed eller være ansvarlig for en autorisation på en virksomhed.
- JMA