13.12.2018  |  EL  |  Branchen

Ny el-installatøruddannelse gør det lettere at videreuddanne medarbejdere

Solar Skolen i Vejen bliver fra efteråret 2019 centrum for den nye installatøruddannelse på deltid. Det giver eleverne mulighed for at passe et arbejde ved siden af studiet – til fordel for både elev og mester.

Allerede til næste år bliver det muligt for installatørvirksomhederne at videreuddanne deres medarbejdere på deltid uden at skulle give afkald på arbejdskraften. Solar Skolen i Vejen er nemlig gået sammen med IBA Kolding om at lave en ny tre-årig uddannelse.

Læs også: Installatører får inspiration til at forøge bundlinjen

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Installationsbranchen har brug for medarbejdere med et højt teknisk og merkantilt kompetenceniveau. Derfor er det vigtigt at lave en uddannelse, hvor medarbejderne kan dygtiggøre sig uden at skulle sige farvel til jobbet i to år”, siger Senior Vice President hos Solar, Carsten Antonisen og påpeger, at denne uddannelse både er en fordel for medarbejder og mester.

Hvert modul afholdes over ti uddannelsesdage fordelt på ni uger, hvilket giver plads til, at eleverne stadig kan passe deres arbejde. På den måde bliver SU heller ikke en hindring for uddannelsesdrømmen, da eleverne kan få løn undervejs i forløbet.

”Når der er mangel på arbejdskraft, og man dagligt mødes af en travl dagligdag, så kan det være svært at opfylde medarbejderes ønske om at videreuddanne sig, da de ikke kan undværes i den daglige drift. Men nu bliver det muligt at få endnu dygtigere medarbejdere og på samme tid fastholde dem, der drømmer om efteruddannelse”, siger Carsten Antonisen.

Et virkelighedsnært uddannelsesmiljø
Deltidsuddannelsen til el-installatør er baseret på akademimoduler, der bygger på ECTS-pointsystemet. Sammenlagt optjener man 60 ECTS-point fordelt på seks moduler, hvor der afvikles et modul hvert halve år. Deltagerkravet er minimum to års el-teknisk erhvervserfaring, som er normeret til 60 ECTS-point, og derved lander uddannelsen på samme uddannelsesniveau som et to-årigt fuldtids-installatørstudie.

”Det er vigtigt med et uddannelsesmiljø, som stadig er virkelighedsnært. Derfor er Solar i Vejen det perfekte sted for sådan en uddannelse, fordi teori og praksis ligger tæt op ad hinanden. Desuden har vi mange andre uddannelser, hvor man i pauserne vil møde andre kursister fra samme branche eller Solar-medarbejdere, som man måske kender fra den daglige kontakt med Solar”, siger Danni Baltzer Vinding, Manager for Solar Skolen.

Læs også: Grossist og erhvervsakademi går sammen om videreuddannelse

Uddannelsen afsluttes med en autorisationseksamen ved Sikkerhedsstyrelsen, som giver ret til at starte egen el-installationsvirksomhed eller være ansvarlig for en autorisation på en virksomhed.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere