02.08.2016  |  EL  |  Branchen

Ny installationsbekendtgørelse er på plads

Den nye installationsbekendtgørelse for sikkerheden ved elinstallationer er blevet underskrevet af erhvervs- og vækstministeren. Bekendtgørelsen har været underlagt centrale ændringer for blandt andet 75 %-reglen.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har for nyligt underskrevet den nye installationsbekendtgørelse, hvis formål er at klarlægge rammerne for den sikkerhed, der skal være ved både udførelse og drift af elinstallationer.

Bekendtgørelsen blev sendt til høring i november 2015, efter bl.a. brancheorganisationen Tekniq havde fremlagt centrale ændringsforslag.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Tekniq: Manglen på elektrikere kan løses

”Årsagen til det lange forløb er blandt andet, at man har skullet tage højde for mange høringssvar, herunder de bemærkninger Tekniq har indsendt på vegne af elinstallationsbranchen", lyder det fra Simon O. Rasmussen, som er underdirektør i Tekniq. Han fortsætter:

"Vi støtter formålet med de nye regler og glæder os over, at slutresultatet er blevet en bekendtgørelse, som på alle centrale punkter kommer Tekniqs høringssvar i møde”.

Markante ændringer
Hensigten med bekendtgørelsen er at forenkle reglerne og styrke konkurrencen via øget brug af internationale standarder i Danmark. Med dette som udgangspunkt har bekendtgørelsen således været underlagt centrale ændringer.

”Vi står tilbage med en bekendtgørelse, der er stærkt ændret i forhold til udgangspunktet, men som fastholder et uændret højt sikkerhedsniveau uden at pålægge installatørerne de byrder, der var udsigt til i det oprindelige høringsudkast”, forklarer Simon O. Rasmussen.

Læs også: Nye regler for udlevering af elmålere

I det oprindelige høringsudkast var 75 %-reglen, som gør det lettere at lave udvidelser og ændringer på elinstallationer, blevet fjernet, men i den nye bekendtgørelse er reglen fastholdt.

Endvidere er der sket en opblødning af kravene til uddannelse ved arbejde på eller i nærheden af elinstallationer (L-AUS-arbejde) – særligt er kravene til administration af certifikater og uddannelsesbeviser lempet.

Ifølge Tekniq bliver den største brancheudfordring at udbrede kendskabet til de nye regler. Dog træder bekendtgørelsen først i kraft om et lille år, nemlig den 1. juli 2017.

- KLZ

Mere fra redassistent@horisontgruppen.dk

redassistent@horisontgruppen.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere