09.01.2020  |  VVS  |  Varmeanlæg

Ny korrosionsfri rørføring til varme og vand i boligforening

En omfattende renovering af FSB Torvegård i Gladsaxe fremtidssikrer installationerne i 276 familieboliger.

Et stort renoveringsprojekt af FSB, Foreningen Socialt Boligbyggeri i Gladsaxe, afdeling Torvegård er en del af kommunens CO2-strategi, der fokuserer på at minimere forbruget af ressourcer og energi til samtlige boliger:

”Vi har fået til opgave at foretage en komplet udskiftning af eksisterende vand-, varme- og afløbsinstallationer i etageboligblokkene samt i blokkene med 1- og 2-plans boliger”, fortæller entreprisechef Lean Hansen fra Poul Sejr Nielsen, som er en af Nordsjællands største teknikentreprenør.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Det betyder blandt andet, at en af varmecentralerne renoveres, og at der skal etableres tre nye varmecentraler i afdelingen. Dette følges op af en udskiftning af varmeanlæggene i 1- og 2- plans boligerne, i etageboligerne samt i fællesarealerne. Så arbejdet kommer også til at omfatte nye stigstrenge samt fordelings- og koblingsledninger til samtlige radiatorer”, siger Lean Hansen.

Mindre rørledningsnet og lavere transmissionstab
Renoveringen af FSB Torvegård udføres af Poul Sejr Nielsen som hovedentreprenør i tæt samarbejde med rådgivende ingeniør Gaihede samt Uponor VVS, som med sine korrosionsfri løsninger har leveret de fleste rør til den nye rørføring.

”Vi har drøftet løsninger, dimensioner og hvor meget forsyningsnettet kan belastes”, forklarer Lean Hansen og uddyber: 

”Den kommunale fjernvarmeforsyning er indtil dette projekt blevet ledt ind i én varmecentral og så fordelt rundt til de 276 boliger. Nu omlægger vi det, så området i stedet får fire varmecentraler, hvoraf en er eksisterende, med hver deres fjernvarmeindføring. Dermed får man mindre centraler og et mindre rørledningsnet – og samtidig bliver transmissionstabet lavere. Dels fordi rørene er bedre isoleret end de oprindelige fra 1957, dels fordi rørtrækket bliver en smule mindre, når varmen sendes rundt fra centralerne”.

Korrosionsfri komfort og mindre energiforbrug
Udskiftningen og omlægningen af jordledninger for brugsvand og varme er udført med Uponors præisolerede Ecoflex-rør. De korrosionsfri samlinger med Q&E systemet, som nu også fås i 75 mm., har haft betydning for dette valg:

”Man har fra rådgiver side ønsket enten et rent plastsystem eller et rustfrit system, og er endt med at vælge et komplet plastsystem for ikke at gå på kompromis med hensyn til korrosion”, fortæller key account manager Tony Kølskov fra Uponor VVS.

Beboerne kan se frem til øget komfort i deres hjem med nye radiatorer og ny rørføring til brugsvand i køkken og bad. Samtidig får hver bolig som noget nyt en individuel energimåler, hvor man tidligere har betalt efter en fordelingsnøgle. Sammen med de forbedrede installationer forventes det øgede fokus på forbruget at resultere i energibesparelser for de enkelte beboere.

De indledende arbejder med renoveringen af FSB Torvegård begyndte i forsommeren 2019, og det store projekt forventes at være fuldført i starten af 2021, oplyser Uponor VVS i en pressemeddelelse.

- JKK

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere