07.02.2019  |  EL  |  Belysning

Ny LED-belysning giver bornholmerne lyset tilbage om natten

Bornholm skal have ny energibesparende gadebelysning, hvilket betyder, at det ikke længere er nødvendigt at slukke for gadelygterne om natten for at spare penge.

Det er snart slut med at slukke for gadelygterne om natten i de bornholmske byer. Det skriver Bornholms Tidende.

Kommunens beslutning om at slukke for gadebelysningen om natten blev i sin tid truffet for at spare penge, men med det nye LED-lys, der bliver rullet ud frem mod 2021, er det muligt at lade gadelyset være tændt hele natten uden ekstra udgifter.       

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I dag bliver gadebelysningen reguleret af tænd-og-sluk-ure og fotoceller i 220 styreskabe, men det er med den nye LED-belysning ikke længere nødvendigt at vedligeholde disse.

Så selv om energiforbruget stiger, når gadebelysningen er tændt hele natten, bliver udgiften udlignet af besparelsen på vedligeholdelsen.

Fra ti til 100 procent 
Desuden blænder den nye LED-gadebelysning kun op til 100 procents lysstyrke, når der bliver registreret bevægelse. Ellers lyser gadelygterne kun med ti procent af den maksimale lysstyrke.

Elregningen for natbelysning er cirka 300.000 kroner per år, hvilket ifølge den kommunale forvaltning altså svarer til besparelsen ved at udfase det gamle styresystem, skriver Bornholms Tidende.

- JKK

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere