15.09.2017  |  VVS  |  Branchen

Ny platform skal sikre energirenoveringer i større bygninger

Efter ønske fra byggebranchen har Energistyrelsen nu oprettet en platform, hvor bygningsejere kan finde information om krav, procedurer og erfaringer med ESCO-projekter.

Energirenovering i større målestok er en stor investering, og det kan ofte være vanskeligt at få sikkerhed for, hvor store besparelser energirenoveringen kan give på sigt.

Med et såkaldt ESCO-projekt bliver der imidlertid garanteret for, at energibesparelsen kan betale for energirenoveringen, og at det bliver mindre usikkert for bygningsejerne at investere i renoveringen.

Hidtil har man dog efterspurgt samlet information om, hvordan et ESCO-projekt tilrettelægges i forhold til udbud, finansiering, ansvarsfordeling osv.

Læs også: Samarbejder om millionstor fjernvarmerenovering

Med en ny platform på Energistyrelsens hjemmeside, Sparenergi.dk, lanceres der nu et sted med samlet information, som skal gøre det nemmere for flere bygningsejere at benytte ESCO-modellen.

Dermed imødekommer man en efterspørgsel fra byggebranchen og større bygningsejere, der igennem længere tid har efterspurgt uvildig information om, hvad ESCO egentlig er, og hvordan man kommer godt i gang:

”Regeringen arbejder for, at det skal være lettere for bygningsejere at gennemføre energioptimeringer af deres bygninger. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan tilbyde uvildig information om ESCO, som både offentlige og private bygningsejere kan benytte sig af”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Information baseret på konkrete erfaringer
I både Danmark og udlandet har man benyttet sig af ESCO-modellen i mange år. I Danmark har man for eksempel brugt modellen i forbindelse med renoveringen af Hvidovre Hospital, på Roskilde Universitet, i skoler og andre offentlige bygninger, samt ved renoveringer af blandt andet butikscentre og kontorejendomme.

Læs også: Energirenoveringer sparer staten for millioner

Den information, der nu bliver tilgængelig for bygningsejerne, er baseret på konkrete erfaringer og på bidrag fra en stor kreds af aktører, som på forskellig vis har arbejdet med ESCO:

”Jeg ser ESCO som en central mulighed for bygningsejerne, fordi de på den måde hurtigere kan få gennemført flere og også mere omfattende energirenoveringer, uden selv at stå for hele processen, siger Lars Chr. Lilleholt og fortsætter:

”Jeg håber, at endnu flere vil overveje muligheden nu, hvor der findes et samlet overblik over, hvad der skal til for at komme i gang”.

Du kan finde information om ESCO på den nye platform her.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere