04.06.2018  |  VVS  |  Sikring

Ny prop til at undgå vandskader

Med en nyopfundet prop kan man undgå opstigende vand fra afløb og derved beskytte mod vandskader, lover udviklerne.

En ny vandsikringsprop, der er udviklet i samarbejde mellem Lind Solutions og den pensionerede ingeniør Peter Cordsen fra Teknologisk Institut, kan modstå et højt vandtryk.

Således kan proppen beskytte husstande og virksomheder mod vandskader fra store nedbørsmængder eller stormflod, som for eksempel kan vise sig ved opstigende vand fra afløbene.

”Vi har udviklet en enkel, holdbar løsning, der er stærk på prisen. Vandmængderne er en stor udfordring i samfundet, og det er vigtigt, at vi alle sammen tager ansvar og kigger på beredskabet i vores hjem”, siger Terkel Lind, stifter af Lind Solutions.

Læs også: Producent af blødgøringsanlæg advarer om fare for vandskader 

Billigt alternativ  
Proppen koster 395 kroner. Til sammenligning koster eksisterende løsninger med en højvandslukke ifølge udviklerne mellem 30.000-110.000 kroner at installere. Proppen passer til afløb i rundt regnet 80 procent af alle 100-110 mm afløb i Danmark. 

Sikrer uerstattelige ting
Proppen beskytter alle tilgangene i gulvafløbet såsom vaskemaskine, bad og håndvask og er testet til at modstå fire meter vandsøjletryk. Det betyder, at flere gener ved vandskader kan undgås. 

”Private og virksomheder er typisk forsikret mod vandskader, men ingen er sikret mod tabet af uerstatteligt arvegods, familiefotos, den gamle pladesamling osv. Heller ikke at undgå genhusning”, siger Terkel Lind.

Forsikringsselskab har købt 3.000 propper
Hos forsikringsselskabet Alm. Brand er man begejstret for den nye opfindelse, som kan forhindre omkostningsrige skader.

”Vi opfordrer vores kunder til at forebygge skader bedst muligt. Vi ser proppen til vandsikring fra Lind Solutions som en optimal løsning til at undgå skader ved skybrud og stormflod. Idéen er så god, at vi har anskaffet et parti, som vi deler gratis ud i løbet af sommeren”, siger Brian Wahl fra Alm. Brand, der har købt 3.000 vandsikringspropper.

-JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere