23.12.2021  |  EL  |  Energi

Ny rapport fra Prysmian Group lægger vægt på den grønne omstilling

Indhold fra partner Hvad er dette?

På trods af usikkerheden omkring den sociale og økonomiske situation, er forventningerne til koncernen Prysmian Group stadigvæk opmuntrende.

I koncernens årlige bæredygtighedsrapport fra 2020, lægger Prysmian Group fokus på grøn omstilling, varetagelse af menneskerettigheder og bekæmpelse af korruption.

”Forventningerne til koncernen er opmuntrende på trods af usikkerheden omkring den sociale og makroøkonomiske situation generelt. Men vores vision og ambitioner er klare – og vi har allerede vist, at vi har det, der kræves for at spille en afgørende rolle i energiomstillingen og digitaliseringen – de to store udfordringer, der ligger foran os”, skriver administrerende direktør for Prysmian Group, Valerio Battista i rapporten.

Og der er mange grønne nyheder at hente fra rapporten. Eksempelvis har koncernen i 2020 genanvendt 69 procent af deres fabriksaffald sammen med 54 procent af koncernens farlige affald. Samtidig kommer nu 22,2% af Prysmian Groups energi fra vedvarende energikilder. Koncernen har også planer om at starte deres første CO2-neutrale fabrik i Pikkala, Finland. Prysmian Group har desuden sat en målsætning om at være fuldstændig CO2-neutrale i 2035.

Menneskerettigheder og sundhed er også i fokus
Men det er ikke kun den grønne omstilling, koncernen lægger vægt på. De har også et ønske om at bekæmpe korruption og øge indsatsen for varetagelsen af menneskerettigheder.

”Dette er femte gang, at Prysmian Group udgiver en årlig Bæredygtighedsrapport, som en konsolideret videregivelse af ikke-finansielle oplysninger med specifik henvisning til miljømæssige, sociale og individuelle aspekter, såsom respekt for menneskerettigheder og bekæmpelse af bestikkelse og korruption,” skriver koncernen i rapporten.

Således er alle koncernens arbejdspladser underlagt rettidig omhu, hvad angår gældende menneskerettigheder. Samtidig er 13 procent af firmaets lederstillinger nu besat af kvinder, alt imens 29 procent flere ressourcer er blevet brugt på sundhed og sikkerhed i år, sammenlignet med sidste år.

-AKJ

Mere fra Prysmian Group Denmark A/S

Prysmian Group Denmark A/S

www.prysmiangroup.dk

Prysmian Group er verdens førende inden for udvikling, produktion, logistik og installation af kabler og kabelsystemer til forskelligartet applikation inden for energi- og telekommunikationsbranchen. Med næsten 140 års erfaring, en årligt omsætning på over 11 milliarder euro og godt 30.000 ansatte fordelt på tværs af 50 lande og 112 fabrikker. Pr…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere