Ny relevant uddannelse på programmet

En særlig uddannelse skal give nye redskaber til at finde flere nødvendige grønne løsninger. Og efterspørgslen findes allerede.

Solar School er en specialiseret uddannelsesafdeling hos Solar, hvor man tilbyder efteruddannelse til installationsmarkedet. Foto: Solar Danmark A/S.

Energiteknolog. Det er navnet på den nye akademiuddannelse (AU), som Solar School har lanceret. En overbygning, der kan sammenlignes med AU i el-installation eller vvs-installation. Det fortæller skolens ansvarlige leder, Danni Baltzer Vinding.

 ”Det handler om, hvordan man får mere indsigt i hele energiområdet. Via denne uddannelse kan man udvikle sig til en kombination af rådgiver og tekniker, som kan projektere, dimensionere og installere energiløsninger til både private og større virksomheder,” siger han.

Danni Baltzer Vinding peger på, at der i de kommende år vil være ekstra fokus på at konvertere til energiløsninger, som understøtter regeringens nationale klimamål. Derfor skal både virksomheder og private forbrugere se på nye løsninger.

LÆS OGSÅ: Herning Vand fremtidssikrer vand- og spildevandsnettet med nye koder

”En energikonsulent kan noget, men har ikke nødvendigvis den tekniske baggrund med i bagagen. Derfor vil de kommende energiteknologer kunne gøre en forskel. Det vil være dem, der projekterer nye tekniske løsninger,” forklarer Danni Baltzer Vinding.

OM SOLAR A/S

Solar A/S er en førende europæisk sourcingog servicevirksomhed, der leverer klima- og energiløsninger primært inden for el, varme, vvs og ventilation. Kerneforretningen er centreret om produktindkøb, værdiskabende tjenester og optimering af kundens virksomhed.

Solar Group har hovedkontor i Danmark og havde i 2021 en omsætning på ca. 12,4 milliarder kroner samt omkring 2.900 ansatte. Solar er noteret på Nasdaq Copenhagen under betegnelsen SOLAR B. Læs mere om Solar på www.solar.eu. Solar School er en uddannelsesafdeling i virksomheden, der tilføjer ny viden til omkring 3.000 deltagere om året. Deres mission er at fremtidssikre installationsbranchens aktører med fokus på at styrke de tekniske kompetencer samt evnen til at videreudvikle deres forretning.

Specialister på feltet

Solar School er en specialiseret uddannelsesafdeling hos Solar (se boks), hvor man tilbyder efteruddannelse til installationsmarkedet. Solar School samarbejder bl.a. med erhvervsakademierne IBA, EASV, KEA og EAMV om at udbyde relevante akademiuddannelser. Set i det lys er det kun naturligt, at man udvider paletten med relevante uddannelser, som understøtter den grønne omstilling. Det første modul i uddannelsen – energiteknolog - påbegyndes til efteråret.

”Der er efterspørgsel på flere hænder til at sætte strøm til den grønne omstilling, men det handler i høj grad også om, at det skal være flere kompetente hænder,” siger Danni Baltzer Vinding og uddyber:

”Derfor kan man med fordel dygtiggøre sig her. Det giver simpelthen noget værdi til CV’et, og derfor vil vi se flere energiteknologer i fremtiden.”

LÆS OGSÅ: LIXIL’s udviklingslaboratorium får anerkendelse

Fonde støtter op

Solar Schools uddannelser er baseret på modellen ’deltidsuddannelse’ – dvs. de studerende har mulighed for at bibeholde deres arbejde. Det gør beslutningen nemmere for både virksomhederne og de kommende studerende. Derudover er der fantastisk gode tilskudsmuligheder fra både offentlige fonde og kompetencefonde.

”Vi står gerne til rådighed med hjælp til at afdække tilskudsmulighederne og med hjælp til, hvordan man ansøger,” siger Danni Baltzer Vinding.

-AKJ

Mere fra...

14.11.2024Solar Danmark

Sponseret

Mød dine kollegaer i branchen til en gratis netværksdag

06.11.2024Solar Danmark

Sponseret

Ny AI-assistent skal lette hverdagen for Solars kunder

07.10.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar leverer CO2e-tal om transport til kunder

04.10.2024Solar Danmark

Sponseret

Blue Install Network for elinstallatører

08.07.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar i strategisk samarbejde med Emaldo®

29.04.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar er klar til at rådgive kunder om tsunami af nye regler om bæredygtighed