24.03.2017  |  EL  |  Energi

Ny solcelleteknik kan få markedet til at boome

Ny solcelleteknik fra DTU vil gøre det billigere at investere og installere den bæredygtige belysningsform.

Et hold forskere fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) er klar med en ny type solcelleteknologi, der både kan gøre det billigere og bedre at investere i den klimavenlige belysning.

Den nye solcellelampe fungerer som de små solcellelamper, man kender fra haven, men er større og giver et kraftigere lys. Og derfor er det oplagt at buge lampen som gadebelysning, f.eks. hvor det er dyrere at grave kabler ned:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”I øjeblikket er det dyrt at opsætte udendørslamper, da det kræver nedgravning af kabler og tilslutning til ledningsnettet for at kunne sikre dem den nødvendige energi”, siger projektleder og en af forskerne bag, Peter Behrensdorff Poulsen, fra DTU. Han fortsætter:

”Fremover vil solcellelamper derfor opleve en øget efterspørgsel. Det skyldes dels, at vores nye elektronik gør det muligt at høste energi selv ved lav lysindstråling, f.eks. på en grå vinterdag, ligesom det bliver meget billigere at etablere belysning, når de store etableringsomkostninger ikke længere er til stede”, forklarer projektleder Peter Behrensdorff Poulsen.

Læs også: Dansk Blindesamfund vil have næsten usynlige solceller

Den nye solcellelampe er udviklet på baggrund af flere års forskningsindsats, som er udført i samarbejde mellem DTU og en række danske virksomheder, blandt andre Lyhne Design, Outsider, AKJ Inventions og Dansk Center for Lys. 

-CHM

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere