02.10.2020  |  EL  |  Varme og køling

Ny varmepumpe til 40 millioner kroner skal sikre CO2-neutral varme til Assens

10.000 husstande kan i 2021 modtage varme fra Assens Fjernvarmes nye energivenlige varmepumpe. Assens Fjernvarme har med Assens Kommune underskrevet en klimapartneraftale, der skal hjælpe med at opnå Parisaftalens mål og blive CO2-neutral inden 2050.

1500 husstande om vinteren og 8.500 husstande om sommeren kan fra 2021 modtage varme fra Assens Fjernvarmes nye energivenlige varmepumpe.

Det klimavenlige tiltag blev underskrevet den 18. september af Assens Fjernvarme og Assens Kommune.

Med partnerskabet forpligter Assens Kommune som varmeplanmyndighed sig til at bidrage til at afvikle den individuelle gas- og olieopvarmning og understøtte omstillingen til CO2-neutral varmeforsyning.

Læs også: 28.000 kroner i tilskud til ny varmepumpe

Til gengæld vil Assens Fjernvarme arbejde for at øge sit forsyningsområde, så varmeforsyningen i flere husstande i Assens Kommune kan omstilles fra oliefyr og naturgas til CO2-neutral fjernvarme.

”De kommende år skal der ske nogle store konverteringer, idet boligopvarmning baseret på fossile brændsler udfases. Vi har derfor store forventninger og ønsker til samarbejdet, som vi håber, kan bidrage til at løse klimaudfordringerne og effektivisere samt udbygge fjernvarmeområdet”, siger Marc Roar Hintze, direktør hos Assens Fjernvarme i en pressemeddelelse fra Assens Kommune.

Assens Fjernvarme vil løbende arbejde for at udvikle og transformere sine energianlæg på en sådan vis, at CO2-udledning på sigt elimineres.

Borgmester Søren Steen Andersen glæder sig over samarbejdet og den nyligt fastlagte aftale:

”Vi vil klima i Assens Kommune. Det har vi vist i vores Vision 2030, vores deltagelse i klimanetværket DK2020 og senest med den budgetaftale, vi netop har indgået”.

Læs også: Varmepumper kan gøre brød, kiks og leverpostej mere klimavenlig

Varmepumpen udnytter energi fra udeluften og omdanner denne til varmt fjernvarmevand med en virkningsgrad på næsten 150 procent. Dette kommer, udover bæredygtig varme, til at give fjernvarmens kunder en årlig besparelse på varmeregningen. Det samlede nye varmepumpeanlæg koster 40 millioner kroner at bygge og er finansieret via fjernvarmekundernes egne varmeregninger. Varmepumpen forventes at stå færdig i foråret 2021.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere