23.02.2018  |  VVS  |  Branchen

Ny VVS-mester automatiserede regnskabet som det første

Efter at have arbejdet som svend i 14 år i Vindinge VVS overtog Lars Duevang Hvass rollen som mester. Det blev anledningen til at effektivisere regnskabet og skifte Windows 98 ud med et automatisk regnskabsprogram.

Da Lars Duevang Hass blev mester i Vindinge VVS for to år siden, var et af de øverste punkter på dagsordenen at få skiftet det gamle regnskabssystem ud.

Han kunne nemlig se, at der blev stillet større og større krav til håndværkernes effektivitet:

”Der er virkelig sket meget, siden jeg som ung startede i lære som VVS’er og til nu, hvor jeg har mit eget firma. I dag er vi på en helt anden måde nødt til at fokusere på, hvor effektivt vi arbejder, hvis vi vil tjene penge”, siger Lars Duevang Hvass.

Læs også: Ny app hjælper med at holde styr på værktøjet

Derfor blev regnskabsprogrammet i Windows 98, hvor alle fakturaer blev printet ud og sendt med brev til kunden, hurtigt skiftet ud med regnskabsprogrammet Billy, hvor 95 procent af fakturaerne nu bliver sendt via mail:

”Det er lidt af en tidsrøver at skulle printe alle fakturaer, sørge for frimærker og rende i postkassen med dem. Det slipper jeg for, fordi jeg kan fakturere via det nye program. Nogle ældre kunder vil helst have fakturaen på print, og så får de selvfølgelig bare det”, siger Lars Duevang Hvass.

Hjælp til årsregnskab
Med det nye regnskabssystem kan Lars Duevang Hvass’ revisor logge ind og hente de tal, han skal bruge, når han hjælper ham med årsregnskabet. Det er ellers noget, som på denne tid af året kan volde problemer for mindre erhvervsdrivende.

At det for tiden er højsæson for årsregnskaber kan også mærkes hos regnskabsprogrammet Billy. Derfor har man for nylig tilføjet en funktion programmet, som kan hjælpe brugeren med årsregnskabet eller afdække, om der er særlige forhold, der betyder, at de har brug for hjælp fra en revisor.

Læs også: Oras digitaliserer vedligeholdelse af armaturer med ny app

Ved et generationsskifte kan den ældre generation mene, at det går lige lovlig stærkt med modernisering og digitalisering af virksomheden. Men det var heldigvis ikke tilfældet i Vindinge VVS, hvor den tidligere mester Ove Aadal er positiv overfor det automatiserede regnskab:

"Man kan ikke sammenligne det system, vi brugte i Windows 98, med Billy. Før skulle alt tastes manuelt, så det gør det selvfølgelig nemmere, at hele molevitten er automatiseret – og det synes den gamle mester da også er smart" siger Lars Duevang Hvass.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere