17.03.2023  |  VVS  |  Energi

Nye cirkulationspumper har kæmpestort energipotentiale

Udskiftning af gamle cirkulationspumper med nye effektive modeller er lig med 200 millioner muligheder for at reducere energiforbrug og forbedre miljø. Eller det der svarer til at spare Portugals årlige energiforbrug. Det viser et studie udført af Grundfos, der også peger på, at pumperne er det tredje mest strømsugende apparat i private hjem.

Cirkulationspumper i centralvarmesystemer gemmer på intet mindre end 200 millioner muligheder for at forbedre den globale energieffektivitet. Udskiftning af gamle pumper med nyere, mere effektive modeller kan potentielt spare verden omkring 53,5TWh energi om året – hvilket svarer til Portugals årlige energiforbrug.

I gennemsnit udgør varmesystemer 60 procent af energiforbruget i et EU-hjem. Cirkulationspumper alene er det tredje mest strømforbrugende apparat i hjemmet - kun overgået af frysere og tørretumblere. En forbedring af effektiviteten i 200 millioner hjem vil derfor medføre store forbedringer både økonomisk og miljømæssigt.

34 millioner energifattige mennesker
Mange mennesker over hele verden kæmper i øjeblikket med at betale deres elregninger, og derfor er en reduktion af energiforbruget hårdt tiltrængt. Sidste år var mere end 34 millioner mennesker energifattige alene i Europa. Således viser en YouGov-rapport fra 2022, at tre ud af fire danskere var bekymrede over stigende energiregninger det sidste år, og 29 procent skruede ned for varmen som direkte følge af stigende energipriser.

Læs også: CO2-data er blevet en konkurrenceparameter

Energifattigdom medfører blandt andet, at mange mennesker ikke har råd til at skifte til elbiler, el-varmepumper og andre apparater, som medlemslandene i EU ellers har sat deres lid til i håbet om at opnå net-zero-emissioner inden 2050. Folk har brug for muligheden for at implementere øjeblikkelige og varige forbedringer uden at sprænge budgettet.

Om studiet

Studiet, der understøtter antagelsen om 200 millioner cirkulationspumper, blev udført internt af Grundfos. Studiet er lavet med udgangspunkt i en intern model og underbygges af virksomhedens salgs- og markedsdata. Man kan finde mere information om studiet på: 200millionpossibilities.comTilbagebetalingstid på ét år
Udskiftning af en cirkulationspumpe er en simpel proces for enhver installatør og et tiltag, der betaler sig selv tilbage inden for et år via reduceringen af energiforbruget.

Morten Bach Jensen, Divisions CEO hos Grundfos: "Vi skal hurtigst muligt adressere energiudfordringerne ved kilden og forbedre effektiviteten, så vi bedre kan håndtere efterspørgslen og mindske udsving i forsyningen. Der er flere muligheder for at drive energieffektivitet derhjemme og dermed reducere presset på både energiforsyningen og boligejernes økonomi. Men vi er nødt til at skabe opmærksomhed om de muligheder, der er tilgængelige”, fortæller han og supplerer:

"At erstatte en gammel cirkulationspumpe med en nyere, mere effektiv model er den mest effektive måde, hvorpå husstande kan forbedre deres energieffektivitet på en omkostningseffektiv måde. Det leverer både den umiddelbare og langsigtede virkning, som mange mennesker og planeten som helhed så desperat har brug for".

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere