28.10.2019  |  EL  |  Intelligente installationer

Nyt digitalt system skal optimere bygningsdrift

Teknikentreprenøren Caverion lancerer digital platform, der samler al ejendomsdata på én platform. Systemet skal styrke driften og forbedre kundetilfredsheden.

Caverion lancerer en intelligent digital platform, Caverion SmartView, der skal give bygningsejere og facilitetschefer et bredt indblik i driften af deres ejendom.

Læs også: Nordomatics Cloud Service-løsning kan tage over for viceværten

Facilitetschefer står i dag over for forskelligartet data fra bygningerne, der er genereret af forskellige systemer på forskellige platforme. Det er derfor en tidskrævende proces at trække nødvendige oplysninger ud af systemerne.

SmartView vil samle alle de forskellige systemers data på én platform, som skal give letlæselige og gennemsigtige dashboards, som kan bidrage til en nemmere og mere effektiv drift af bygninger.

“I en hurtigt skiftende, stadig mere digitalt styret tid, hvor nye krav hele tiden udvikler sig med hensyn til digitale forbindelser og nyt IoT-kompatibelt udstyr, er Caverion SmartView designet til at være en del af et større, digitalt miljø, som i fremtiden løbende vil blive udviklet i samarbejde med vores kunder", siger Thomas Hietto, der er stedfortrædende administrerende direktør hos Caverion.

Større kundetilfredshed og mindre miljøbelastning 
Det store finske pensionsselskab Ilmarinen er en af de første Caverion SmartView-kunder. Tidligere har selskabet været udfordret af de forskellige tekniske platforme, som ikke egnede sig til det daglige arbejde med kundeservice.

”Som mange andre bygningsejere får vi indimellem klager, for eksempel når beboere har det for varmt eller koldt. Caverion SmartView analyserer dataene effektivt og svarer på vores spørgsmål med det samme. Vi er overbeviste om, at vores kundetilfredshed bliver forbedret, når vi kan svare hurtigere og komme med løsninger på vores kunders problemer”, siger Niina Nurminen, ansvarlig for teknisk facility management i Ilmarinen. 

Læs også: Lovforslag skal sikre flere intelligente bygninger

Den nye platform gør det muligt for facilitetschefer at reagere hurtigt på feedback fra brugerne om rumtemperatur eller dårligt indeklima. 

Desuden bliver det nemmere at forebygge problemer med eksempelvis indeklima ved at indstille alarmer, når bestemte tærskelniveauer nås. Det vil optimere energiforbruget og påvirke de miljømæssige KPI’er såvel som omkostninger positivt.

- MGC

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere