23.11.2020  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Nyt værktøj fremmer tolerancen i byggeriet

Hjemmesiden tolerancer.dk sætter rammerne for godt håndværk og mindsker konflikterne mellem byggeriets parter. Nu har værktøjet fået et gevaldigt ansigtsløft, så det er lettere at bruge på byggepladsen, tegnestuen og i undervisningen.

I flere år har hjemmesiden www.tolerancer.dk hjulpet håndværkere og rådgivere med at definere godt håndværk. Nu har hjemmesiden fået et nyt afsnit om diamantskæring og -boring og er samtidig opdateret i en ny mobilvenlig version, der gør det lettere at bruge værktøjet ude på byggepladsen.

”Tolerancer.dk definerer grænserne, så alle på et byggeprojekt ved, hvad de skal levere for at sikre god kvalitet til kunden. Det giver et bedre byggeri og mindsker konflikterne, når et byggeprojekt overleveres fra en faggruppe til en anden gruppe. Er der uenighed om kvaliteten, kan et kort opslag på hjemmesiden afgøre tvisten ude på byggepladsen”, siger chefkonsulent i DI Dansk Byggeri Torben Hessing-Olsen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ambassadørkorps

Både udførende og rådgivere har brug for at kende tolerancerne. Derfor bruger lektor Fie Ladegaard Andersen fra VIA University College i Aarhus redskabet i sin undervisning på bygningskonstruktøruddannelsen.

”Tolerancer.dk er et fælles sprog, som byggebranchen er gået sammen om at udvikle. Vi introducerer vores studerende til værktøjet og fortæller dem, hvorfor det er en god idé at bruge det”, siger Fie Ladegaard Andersen og tilføjer:

”De studerende lærer, at det har økonomiske og tidsmæssige konsekvenser at stille meget skærpede krav til tolerancer. Hvis du derimod accepterer små afvigelser, får du en meget højere kadence og en lavere pris på opgaverne. Derfor kan det være en god idé at være realistisk i sin projektering”.

I DI Dansk Byggeri er Torben Hessing-Olsen begejstret for Fie Ladegaard Andersens måde at arbejde med tolerancer.dk på. Han mener, at de unge vil være oplagte digitale rollemodeller på byggepladsen. Derfor har han taget initiativ til at oprette et ambassadørkorps af faglærere, der skal hjælpe med at få værktøjet integreret i undervisningen på erhvervsskolerne og de videregående uddannelser.

Ambassadørkorpset er åbent for alle interesserede faglærere og undervisere ved de videregående uddannelser.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere