06.09.2018  |  VVS  |  Branchen

OK udvider sin gasservice med køb af Lygas

Energiselskabet OK har købt Lygas for at udvide sin gas-forretning. Parterne mener, at opkøbet kommer til at give begge virksomheder flere muskler.

Energiselskabet OK udvider sin service inden for gas og opkøber virksomheden Lygas, hvor den nu tidligere ejerkreds stod foran et generationsskifte. Derfor sker opkøbet ifølge adm. direktør i OK, Jørgen Wisborg, med den helt rigtige timing.

Læs også: NMT El-Service opkøber el-installatør i Ebeltoft

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”I OK ser vi det som en mulighed for at udvide vores servicedel, så vi bliver stærke på gas, og derfor er Lygas en attraktiv virksomhed, som giver vores servicedel et stort løft”, siger han og tilføjer:

”Vi er rigtig glade for at have fået Lygas ind i folden. Lygas er især stærke på service på gaskedler, og det er den del, OK i første omgang har købt ind på”.

Wisborg fortæller, at opkøbet skal ses som et led i at ville styrke den eksisterende forretning på energiteknik og mener, at både OK og Lygas får flere muskler ved opkøbet.

Deler værdier
Lygas blev grundlagt i 1984 af en gruppe VVS-installatører i Lyngby, der gennem årene har udviklet sig fra at være otte medarbejdere til nu at være 53. Kim Ovdal har været adm. direktør for Lygas i 12 år og fortsætter efter købet også i den position, ligesom at medarbejderstaben forbliver den samme.

Kim Ovdal kan se mange fællesværdier mellem OK og Lygas og er overbevist om, at de to virksomheder også vil passe godt sammen på de mere interne linjer:

”Vi kan se en stor styrke i at have et selskab som OK i ryggen, og vi er gået sammen med ønsket om at styrke vores områder og få det bedst mulige produkt i sidste ende”.

Læs også: VVS-servicespecialist ekspanderer

At opkøbet sker på dette tidspunkt, ser han også som belejligt.

”Vi har en aktionærkreds på syv hovedaktionærer, som har ønsket et generationsskifte inden for de nærmeste år”, siger Kim Ovdal og siger samtidigt, at det giver det nye muligheder for Lygas tilknyttede VVS-installatører, at de nu er en del af en større koncern.

Med opkøbet bliver Lygas sammen med Danoil Exploration, Kamstrup-koncernen, EnergiData, OK Plus, Samfinans og Samtank (50 %) en del af OK’s datterselskaber.

 -JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere