18.10.2018  |  EL  |  Intelligente installationer

Opdatering fik smart låsesystem til at gå i sort i et døgn

En app-opdatering til et låsesystem lukkede englændere inde og ude fra deres hjem.

Yale Smart Living er et engelsk låsesystem, der er lavet til at være automatiseret og topmoderne, og som beboere kan styre via en app, så de uden nøgler kan komme ind og ud af deres hjem med brug af fingeraftryk.

Læs også: CTS-pirater er klar til at kidnappe bygningsinstallationer

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Men selv de smarteste systemer kan fejle. Det fik folk rundt omkring i de engelske hjem at føle, da systemet under en opdatering låste sig fast i mere end 24 timer. Det resulterede i, at beboerne enten var låst inde i deres egne hjem, eller låst ude af dem i et døgns tid.

Det skriver Politiken.

Grunden til, at systemet fastfrøs i over 24 timer, var ifølge nyhedsmediet The Register, at den netværksopdatering, som appen til systemet var i gang med, var så gennemgribende, at den gjorde appen ubrugelig, indtil installeringen var færdig.

Kunne styres via manuelt tastatur
Imens fastfrysningen stod på tweetede firmaet Yale UK ifølge Politiken med opdateringer på, hvor langt de var nået for at få låsesystemet til igen at kunne bruges.

Læs også: Genetec indgår partnerskab med Salto

I tweets fra Yale UK stod der blandt andet, at beboerne kunne styre alarmsystemet via et manuelt tastatur, mens appen var ude af drift. På den måde ville de alligevel kunne tilgå alarmsystemet og på den måde låse døre op i husene. Det var dog ikke alle brugerne af alarmsystemet, der kunne få det til at fungere, skriver nyhedsmediet The Register.

- JMA

Denne artikel er en del af temaet Tema: Digitalisering 2018

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere