Overraskende stort million-underskud i Brøndum
Trods forventninger om et overskud på knap ti millioner kroner ender Brøndum-koncernen med et underskud på 27 millioner kroner i regnskabsåret 2018/19. Koncernens nye ledelse har iværksat en række tiltag, der skal vende skuden.
Brøndum-koncernens fremlæggelse af regnskabet for 2018/19 viser et stort underskud. Umiddelbart så den forventede omsætning og indtjening ud til at give en godt afkast, men en række problemer har vendt op og ned på teknikentreprenørens økonomi. Sådan lyder konklusionen fra den nye ledelse af Brøndum-koncernen.
Læs også: Brøndum har fundet sin nye topchef
Det har vist sig, at en stribe forhold fra regnskabsåret 2017/18 økonomisk påvirkede det følgende regnskab, så det endte med et underskud på 27 millioner kroner i stedet for det forventede overskud på knap ti millioner kroner.
”Det var både overraskende og ærgerligt. Men vi har arbejdet intenst på at få styr på tingene, og på baggrund af de gennemførte tiltag og resultaterne for første del af indeværende regnskabsår ser vi positivt på udviklingen”, siger administrerende direktør Tue Sjøntoft, der betegner de seneste to regnskaber som ekstraordinære og usædvanlige.
Det økonomiske fundament er sikret
En række initiativer er blevet implementeret for at hjælpe økonomien på rette kurs.
Ejerne har blandt andet sikret koncernens økonomiske fundament ved at tilføre 30 millioner kroner til egenkapitalen. Det betyder, at den nu udgør 64 millioner kroner, hvilket svarer til en soliditet på 25,5 procent.
”2019/20 bliver et konsolideringsår med maksimal fokus på at sikre en stabil projekteksekvering og på fortsat styrkelse af organisationen. Vi forventer et positivt resultat i intervallet fire-otte millioner kroner baseret på en omsætning på niveau med sidste år – altså i størrelsesordenen 575-600 millioner kroner”, oplyser Tue Sjøntoft.
På tværs af koncernledelsen og datterselskaberne er der blevet ansat nye ledere med en lang og tung brancheerfaring. På bestyrelsesniveau er der også blevet hentet faglig forstærkning i form af Steffen Baungaard, der gennem en årrække ledede HusCompagniet og derudover sidder i bestyrelsen i en række virksomheder.
Læs også: Brøndum vender millionunderskud til vækst
Desuden har Brøndum gennemført en række tiltag, som sikrer bedre rapportering og bedre opfølgning på en række økonomiske parametre.
Dertil er man i gang med at introducere en mere struktureret tilgang til nye opgaver og en bedre risikoafdækning i tilbudsfasen, ligesom opfølgning på igangværende projekter er styrket.
Der er fremgang på bundlinjen
Brøndums bestyrelsesformand, Torben Bjerre-Madsen mener, det er et uventet og stærkt utilfredsstillende resultat.
”Set i bakspejlet står det klart, at koncernbestyrelsen gennem længere tid ikke havde et velbelyst og retvisende informationsniveau at arbejde ud fra. I konsekvens heraf blev en række problemstillinger ikke håndteret optimalt og i tide, hvilket havde betydelige negative konsekvenser i forhold til indtjeningen”.
Trods det store underskud mener Brøndums bestyrelsesformand, at koncernens markedsposition er ganske stabil, hvis man ser på omsætningen over en årrække.
Det tager han som et udtryk for, at kunderne fortsat har tillid til, at Brøndum kan levere varen.
- MGC