Overvågning: installatøren skal tænke i helheder

Installatørerne tænker for meget på kundens købekraft og glemmer helheden, når de sælger tv-overvågning, advarer Rigspolitiets kriminalpræventive ekspert.

En god kameraløsning handler om andet end megapixel.

  • Overvågningssystemer, der er mere end fem år gamle kan være udskiftningsmodne. Typisk er de analoge og et skift til IP-kameraer giver bedre mulighed for billedkvalitet og skalerbare systemer
  • Tilbyd kunderne integration til alarmer og billedlagring, men overvej åbne systemer. Kunder ønsker frihed til at kombinere flere leverandører og bruge forskellige teknikere
  • Skab værdi for kunden ved at sælge kameraer, der genkender personer i stedet for kun at vise hændelsesforløb
  • Mange kunder vil betale for løbende service, men ikke for årlig softwarelicenser
  • Sørg for at kameraet har høj lysfølsomhed uden at blive blændet af for eksempel billygter
  • Et kamera kræver mere lys, des flere megapixel det har

Kilde: Flemming Pless, salgsdirektør i Pelco by Schneider Electric

De lavthængende frugter bliver overset, når kunderne spørger om tv-overvågning. Kameraer er populære redskaber for danskere, der vil undgå kriminalitet og forebygge tyveri og svind i hjemmet og på arbejdspladsen. Overvågningen er det nemme valg, og det skaber en gøgeunge-effekt, der skubber andre og bedre sikringsløsninger ud af overvejelserne.

God rådgivning starter med, at installatøren gennemgår bygningen sammen med kunden og fortæller, hvad man opnår, når alarmer og overvågning spiller sammen. Det mener John Radmer, der er vicepolitikommisær i Rigspolitiet..

“Vi danske er dovne mennesker, der gerne vil have et stykke elektronik til at passe på os. Vi ser virksomheder, der har investeret i tv-overvågning på trods af, at de bor i en papkasse. Så råder vi dem til at få en skalsikring og beskytte for eksempel vinduerne”, siger vicepolitikommissær John Radmer fra Rigspolitiets nationale Forebyggelsescenter.

Læs også: Gode vækstmuligheder i overvågning

Danskerne har taget tv-overvågningen til sig. John Radmer oplever, at der er sket et skifte i danskernes holdning til tv-overvågningen. Med over 750.000 kameraer hos private, virksomheder og institutioner, er det svært at bevæge sig i det offentlige rum uden at overvåget. Tidligere skabte kameraerne en angstfyldt stemning, når de hang i butikscentre og parkeringshuse. Nu skaber de tryghed hos borgerne.

Danskerne er positive over for overvågning af det offentlige rum. Kameraer, der overvåger butiksfacader og indgange skal pege indad, så forbipasserende ikke bliver filmet.  Men jo nærmere linsen kommer privatsfæren som omklædningsrum og toiletter, des mere vil vi have fred.

“Branchen gør et stort og prisværdigt forsøg på at leve op til de moralske og etiske kodeks. Reglerne bliver overholdt i 60-65 procent af tilfældene, og der er kun småting og misforståelser bag overtrædelserne hos resten”, fastslår John Radmer.

Respekter private forhold
Kriminalpræventiv forskning viser, at kameraer forebygger overvejede lovovertrædelser som tyveri og hærværk, men gør lidt mod impulsiv kriminalitet som vold og røveri.

“Tv-overvågning har størst effekt på planlagt kriminalitet som berigelse, hvor gerningsmanden har rekognosceret forud, særligt ved biltyverier, især fra parkeringshuse”, siger John Radmer.

Læs også: Sikring og overvågning: Vækstmarked med forhindringer

Kundens behov er dog mere end blot teknik. I stedet for blindt at kigge på kundens budget, skal installatørerne hellere se på anlægget som en helhed.

“Jeg oplever, at installatørerne spørger, hvor mange penge der er i stedet for at undersøge behovet. God rådgivning starter med en dialog med kunden, hvor installatøren gennemgår bygningen, og kunden fortæller, hvad man vi opnå, så alarmer og overvågning spiller sammen”, siger John Radmer.

Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

VARMEPUMPER TIL ALT OG ALLE

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

05.02.2025Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian opgiver plan om søkabelfabrik i USA

04.02.2025Alcadon ApS

Sponseret

[MICHAEL HAR SVARET] Hvad kræver det at være fiberblæser på professionelt niveau?

31.01.2025SG Armaturen A/S

Sponseret

Herning

31.01.2025Prysmian Danmark

Sponseret

Prysmian leverer kabelløsning til Femern landanlæg

31.01.2025POWER TECHNIC ApS

Sponseret

20W-320W IP67 tæt AC/DC LED driver med konstant strøm

31.01.2025NKT (Denmark) A/S

Sponseret

Slå til nu og få NOIKLX90 på Qaddy til kampagnepris!

31.01.2025Alcadon ApS

Sponseret

Har du ikke lige tid til en rejse sydpå...

30.01.2025Schneider Electric A/S

Sponseret

Verdens mest bæredygtige virksomhed ser unge faglærte som nøglen til grøn omstilling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Vølund Varmeteknik A/S
Kursus
Videregående varmepumpe kursus

Kurset giver dig et dybere kendskab til varmepumpernes styringsprincipper, anlægsopbygning samt fejlfinding og giver dig en generel viden om opstart af varmepumper. Kurset vil indeholde en del praktiske opgaver, og det forudsættes, at du har en vis erfaring indenfor VVS, el og køleteknik.

Dato

06.02.2025

Tid

08:00

Sted

Herning

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Grundlæggende ventilationsteknik 1

Tre intensive og spændende kursusdage hvor du kan lære meget om ventilationsanlægs funktion, muligheder og begrænsninger - både i teorien og i praksis.

Dato

25.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Elsikkerhed.dk
Webinar
Installatørmøde webinar

Hvert år holder ELsikkerhed et webinar i forlængelse af vores fyraftensmøder for elinstallatører og ledende medarbejder med elfaglig baggrund. På webinaret ser vi på de seneste nye tiltag og krav for elektriske installationer. Vi tager den praktiske tilgang til emnerne og sørger for, at du får svar på dine spørgsmål.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Microsoft Teams

Dansk Standard
Kursus
Elektrisk sikkerhed på maskiner og anlæg

Kurset introducerer dig for de grundlæggende principper for elektrisk sikkerhed på maskiner og maskinanlæg. Vi gennemgår kravene i standarden EN 60204-1, der vedrører elektrisk sikkerhed på maskiner.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 1 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Avidenz A/S
Kursus
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (Kolding)

Tag den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Avidenz - autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak

Kurset giver dig dybdegående viden om køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak som kølemiddel.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Aarhus