02.12.2019  |  EL  |  Belysning

P-hus får smæk på farverne med specialprogrammeret LED

Der er brugt næsten 900 meters speciallavet LED-bånd på det nye p-hus ved Vejle Sygehus, hvor den specielle styring muliggør forskellige farver og lysscenarier. Belysningen er skabt i et samarbejde mellem El-team Vest og Solar Light.

Da Region Syddanmark tog fat i direktør Søren Jochimsen fra elinstallationsfirmaet El-team Vest i Horsens, var det med et helt særligt ønske. Lyset på det nye p-hus ved Vejle Sygehus skulle nemlig være noget ganske særligt.

”Kunden havde et ønske om at få belyst facaden på en dynamisk måde, så vi lavede forskellige prøver med både hvidt lys og RGB-lys”, forklarer Søren Jochimsen.

Virksomheden har tidligere lavet opgaver med dynamisk lys, men ikke i sådan en størrelse, fortæller han.

Vi prøvede os frem
”Det var en sjov og spændende opgave. Vi skulle hele tiden prøve os frem, for ingen kunne fortælle, hvordan slutresultatet ville blive. Og så skulle der både overholdes budget, tidsplan, leveringstider fra samarbejdspartnere osv. Samtidig måtte lyset selvfølgelig ikke være generede, så der var mange ting, som skulle passe sammen”.

Det 20 meter høje p-hus har 408 pladser fordelt på seks plan. Og eftersom huset er rundt, blev der tilføjet endnu en spændende udfordring til listen. Sammen med Solar Light blev der speciallavet LED-bånd, som passede til husets moduler.

For at p-huset kan lyse med forskellige farver og motiver, er der blevet lavet en Vanpee Helvar-lysstyring med Dali og DMX, som betjenes fra en tablet. Lige nu arbejder bygherren på flere idéer til lyset, som senere skal programmeres af El-team Vest. Det kan blandt andet være et specielt lys til fodboldkampe, jul, mærkedage osv.

Det nye p-hus står færdigt og kan ses ved Vejle Sygehus.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere