PFA klar med hjælpende hånd til byggebranchen
For at hjælpe den hårdt pressede byggebranche vil PFA nu fremrykke planlagte renoverings- og vedligeholdelsesopgaver.
Ejendomsinvestoren PFA er åben for at se nærmere på mulighederne for at fremrykke selskabets planlagte renoverings- og vedligeholdelsesopgaver, der udgør et større tocifret millionbeløb i 2020.
Læs også: Behov for lærlingepakker nu
Samtidig vil PFA fortsætte igangværende byggeaktiviteter.
Den udstrakte hånd fra PFA kommer blandt andet på baggrund af, at erhvervsorganisationen Dansk Byggeri advarer om, at den danske bygge- og anlægsbranche snart kan stå over for en betydelig nedgang i renoveringer og reparationer, hvilket kan føre til hjemsendelser og afskedigelser.
Opstår den situation, er PFA åben for at kigge nærmere på muligheden for at skabe aktivitet på området.
”Viser det sig, at der opstår en alvorlig situation med kraftige fald i antallet af opgaver hos landets bygge- og håndværksvirksomheder, har vi mulighed for at kigge nærmere på vores renoverings- og vedligeholdelsesopgaver, der ellers er planlagt til senere på året. Så vil vi undersøge, om vi kan fremrykke dem”, siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.
PFA har på nuværende tidspunkt opgjort de planlagte renoverings- og vedligeholdelsesopgaver for resten af 2020 til at udgøre op mod 100 mio. kr.
”Opgaverne er allerede planlagt til at finde sted i løbet af 2020, men hvis der i den kommende tid opstår en periode med store fald i aktiviteten i byggebranchen, kan vi starte en dialog med vores administrationsselskaber og undersøge, hvor store og hvor mange opgaver vi kan fremrykke”, siger Michael Bruhn.
Fortsætter igangsatte byggeaktiviteter
De planlagte opgaver indebærer hovedsageligt større eller mindre håndværksopgaver og er fordelt på i alt 135 af PFA’s eksisterende ejendomme. Heraf 60 boligejendomme og 75 erhvervsejendomme, som ligger rundt i store dele af Danmark og udgør et samlet areal på over 1 mio. m2.
Michael Bruhn understreger samtidig, at PFA uforandret fortsætter selskabets allerede igangsatte byggeaktiviteter:
”Det gælder både de projekter, som allerede er i gang med at blive opført, og dem, som vi har planlagt og forventer at entrere i den nærmeste fremtid. På den måde kan PFA også bidrage til, at der fortsat er større opgaver, som skal udføres, i den danske byggebranche”, siger Michael Bruhn.
Byggeaktiviteterne omhandler i alt 19 projekter med henholdsvis bolig- og erhvervsejendomme, der for PFA har en samlet investeringssum på 7,8 mia. kr.
Hos Tekniq Arbejdsgiverne er man glad for planerne hos PFA, og mener, at kommuner og stat bør lade sig inspirere af eksemplet.
Læs også: Organisationer melder samlet ud: Sådan kan smitten begrænses i byggeriet
”Ved at holde gang i hjulene ude i virksomhederne reducerer vi behovet for direkte økonomisk støtte og sikrer samtidig, at virksomhederne er bedre rustede, når vi atter, og forhåbentlig inden længe, vender tilbage til en mere normal hverdag. Samtidig er det jo helt logisk at begynde arbejdet med at modernisere de offentlige bygninger netop nu, hvor de alligevel står tomme”, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør, Tekniq Arbejdsgiverne.
- SMF